کانادا کشوری پیشرفته است که دارای اقتصادی پویا و رو به رشد می باشد و مورد توجه افراد زیادی از سراسر دنیا قرار گرفته است. وجود شرایط مناسب اقتصادی در کانادا سبب شده بسیاری از افراد علاقمند به سرمایه گذاری در این کشور شوند. در سال های اخیر کسب و کار های نوپا و استارتاپی در کانادا رشد چشمگیری داشته است و دولت این کشور حمایت های قابل توجهی در این زمینه به افراد ارائه می دهد. دولت با ارائه مشوق های مالیاتی، پشتوانه های مالی و ویزا های ویژه استارتاپ کانادا به افراد برای ایجاد کسب و کار جدید و استارپی کمک می کند. در این مقاله قصد داریم در مورد ایجاد استارتاپ در کانادا و شرایط آن صحبت کنیم، اگر شما هم قصد ایجاد کسب و کار های نوپا در کانادا را دارید، توصیه می کنیم این مقاله را از دست ندهید.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ، افراد باید یک ایده برای کسب و کار داشته باشند و آن را به دولت کانادا ارائه دهند. این روش زیر مجموعه ویزای سرمایه گذاری در کانادا می باشد. در این حالت متقاضیان می توانند از یک شرکت مورد تائید کانادا یک نامه حمایتی (letter of suport) دریافت کنند. همچنین متقاضیان می توانند از ایده خود برای جذب سرمایه گذاران در کانادا استفاده کرده و اقامت این کشور را دریافت نمایند. کشور کانادا با ویزای استارتاپی به دنبال جذب کارآفرینانی می باشد که مستعد راه اندازی کسب و کار نو و ایجاد شرکت های نو آور باشند. افراد برای مهاجرت از طریق استارتاپ باید خلاق باشند و بتوانند برای کانادایی ها شغل ایجاد کنند. همچنین متقاضیان باید در یک مقیاس جهانی رقابت کنند. کانادا با این هدف این ویزا را به افراد می دهد که بهترین ها راهی این کشور شوند و با رقابتی کردن فضای کارآفرینی سعی در بهبود اقتصاد خود از این طریق دارد.
ایجاد استارتاپ در کانادا و اخذ اقامت
افراد می توانند از طریق ثبت استارتاپ در کانادا اقدام به دریافت اقامت این کشور نمایند. دولت کانادا در سال های اخیر اقدام به جذب نیرو های خلاق نموده است و با ارائه اقامت دائم این کشور، سبب شده بسیاری از افراد، علاقمند به انجام کار های نوپا در این کشور شوند. نوآوری و ارائه ایده های خلاقانه یکی از مهم ترین ویژگی های استارتاپ ها می باشد. این یعنی افراد نمی توانند از طریق روش های معمولی اقدام به سرمایه گذاری کرده و اقامت دریافت کنند. افراد باید طرحی نو ارائه دهند و همچنین شرایط مهاجرت از طریق استارتاپ را داشته باشند تا بتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.
در صورتی که علاقمند به تحصیل در کانادا هستید می توانید با مشاوران ما در موسسه مهاجرتی میرداماد تماس بگیرید و مشاوره های لازم را دریافت کنید.
وبزای استارتاپ کانادا چه شرایطی دارد؟
افراد برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا باید یک سری شرایط را مهیا کنند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
مدرک زبان
متقاضیان ایجاد استارتاپ در کانادا باید مدرک زبان ارائه کنند که بسته به زبان منطقه مورد نظر، این مدرک می تواند انگلیسی یا فرانسوی باشد. افراد باید در مهارت های چهارگانه نمره قابل قبولی کسب کنند که در ادامه میزان این نمرات آورده شده است.
نمرات آزمون انگلیسی آیلتس به شرح زیر می باشد:
Speaking | Listening | Writing | Reading | CLB |
۵ | ۵ | ۵ | ۴ | ۵ |
نمرات آزمون TEF فرانسوی به شکل زیر می باشد:
Speaking | Listening | Reading | Writing | سطح NCLC |
۲۲۵ | ۱۸۰ | ۱۵۰ | ۲۲۵ | ۵ |
داشتن سرمایه اولیه
یکی از شروط لازم برای ثبت استارتاپ در کانادا، داشتن سرمایه اولیه می باشد. دولت کانادا برای کسانی که قصد دریافت ویزای استارتاپ کانادا را دارند، هیچ گونه حمایت مالی در نظر نگرفته است و افراد باید از تمکن مالی لازم برخوردار باشند. افراد باید حداقل برای مدت 6 ماهه اول حضور در کانادا، جهت تامین و گذران زندگی خود و خانواده، تمکن مالی داشته باشند. این سرمایه، بسته به تعداد اعضای خانواده متغیر خواهد بود. منظور از سرمایه اولیه، داشتن تمکن برای سرمایه گذاری نیست، چرا که افراد با داشتن ایده خلاقانه می توانند از طریق استارتاپ به کانادا مهاجرت کنند.
بودجه مورد نیاز | تعداد اعضا |
12,960 دلار | 1 |
16,135 دلار | 2 |
19,836 دلار | 3 |
24,083 دلار | 4 |
27,315 دلار | 5 |
30,806 دلار | 6 |
34,299 دلار | 7 |
3,492 دلار | به ازای هر فرد بیشتر |
دریافت نامه حمایتی از سازمانی مشخص
افراد باید از یکی از سازمان های مورد تائید اداره مهاجرت کانادا نامه تائید دریافت کنند و در واقع سازمان را مجاب نمایند که ایده آن ها ارزش پسشتیبانی دارد. متقاضیان برای اطلاع از چگونگی دریافت حمایت از سازمان تعیین شده، باید با آن سازمان تماس بگیرند. هر یک از سازمان ها برای حمایت از ایده افراد، شرایط به خصوصی دارند و متقاضیان باید بسته به سازمان مورد نظر فرایند طرح ایده را پشت سر بگذارند. در صورت توافق افراد با سازمان تعیین شده، این شرکت نامه حمایتی را برای فرد صادر می کند.
سایر شرایط ویزای استارتاپ کانادا به شرح زیر می باشد:
- داشتن حداقل یک سال تحصیل دانشگاهی
- عدم سوء پیشینه
- نداشتن مشکل پزشکی که مانع ورود افراد به کانادا شود.
- راه اندازی یک کسب و کار در کانادا که حداقل 10 درصد از سهام آن متعلق به فرد متقاضی باشد. حداکثر 5 نفر می توانند به عنوان مالک درخواست بدهند که جمع سهام آن ها باید حداقل 50 درصد کل سهام باشد.
برای آگاهی از تحوه مهاجرت کاری به کانادا نیز می توانید از راهنمایی های مشاوران ما در موسسه مهاجرتی میرداماد بهره مند شوید.
سازمان های مشخص شده
سازمان های تعیین شده مجموعه هایی هستند که برای سرمایه گذاری و یا حمایت از استارتاپ های موجود توسط برنامه ویزای استارتاپ کانادا تائید می شوند. هر سازمان با توجه به معیار ها و فرایند جذب مخصوص به خود، طرح های تجاری را بررسی کرده و در صورت تائید، از آن استارتاپ حمایت مالی به عمل می آورد. در واقع افراد برای دریافت اقامت کانادا باید بیزینس خود را به یکی از این سازمان ها معرفی کنند و آن ها را مجاب کنند که بیزینس آن ها شرایط لازم را دارد و می توانند این تجارت را گسترش دهند. در صورتی که سازمان تعیین شده قانع شود، نامه ای مبنی بر حمایت از بیزنیس متقاضی صادر می کند که از مهم ترین مدارک برای دریافت اقامت کانادا خواهد بود. به طور کلی سازمان های حمایت کننده به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
- مشارکت در صندوق های سرمایه گذاری کانادا (Venture capital funds)
- مراکز پرورش کسب و کارهای انکوباتور (Business incubators)
- گروه های سرمایه گذاری حامی استارت آپ کانادا (Angel investor groups)
ونچر کپیتال ها (venture capitals)
این سازمان ها اصطلاحا خوش اشتها هستند و در صدد جذب ایده های بزرگ می باشند که مراحل اولیه را طی کرده و به ثمر رسیده اند. از این رو اگر ایده ای دارید که چند سال است ذهن شما را درگیر کرده و آن را عملی نکرده اید بهتر است به سراغ این سازمان ها نروید. ونچر ها در ابتدا میزان فروش افراد را سوال می کنند و به دنبال طرح هایی هستند که فروش های چند صد هزار دلاری را دارد و توانایی تولید چند میلیون دلاری را در آینده خواهند داشت.
- Alberta Agriculture and Forestry
- Alacrity Foundation
- Food Processing Development Centre
- Communitech
- Extreme Innovations
- Genesis Centre
- Innovacorp
- Innovation Platform Capital International LP
- BDC Venture Capital
- BCF Ventures
- Westcap Management Ltd
انکوباتورها (incubators)
انکوباتور ها محرک هایی برای رشد هستند و کارشان آماده سازی استارتاپ ها برای شروع کار است. انکوباتور ها به استارتاپ ها پولی نمی دهند، حتی از آن ها پول هم دریافت می کنند. در عوض اطلاعات لازم را در خصوص نحوه رشد و گسترش کسب و کار به استارتاپ ها ارائه می دهند. انکوباتور ها همچنبن راه های افزایش سرمایه را نیز به افراد آموزش می دهند و درکنار آن نقش نظارتی هم دارند. به این معنی که روند رشد ابتدایی شرکت ها را ارزیابی می کنند.
- Extreme Venture Partners LLP
- Celtic House Venture Partners
- BDC Venture Capital
- Lumira Capital
- Real Ventures
- Impression Ventures
- Version One Ventures
- Invest Ottawa
- Innovacorp
- NEXT Canada
انجل اینوستورها (angel investors)
اینوستر ها شرکت های متوسط و یا سرمایه گذاران شخصی هستند که نسبت به ونچر ها، شرایط راحت تری برای قبول پروژه دارند.
- Canadian International Angel Investors
- Golden Triangle Angel Network
- Southwestern Ontario Angel Group
- Southeastern Ontario Angel Network
- TenX Angel Investors Inc.
- York Angel Investors Inc.
- Keiretsu Forum Canada
مراحل دریافت ویزای استارتاپ کانادا
برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا باید مراحل مورد نظر پشت سر گذاشته شود که در این قسمت به توضیح این مراحل می پردازیم:
- قبل از هر چیزی لازم است ایده و یا بیزینس خود را آماده ارائه کنید، این به این معنی نیست که هر پروژه ای قابلیت استارتاپ شدن دارد. ایده حتما باید خلاقانه و نوآورانه بوده و همچنین در مقیاس جهانی باشد. پس از ارائه ایده باید بیزنیس پلن بنویسید و سازمان مناسبی را جهت حمایت از طرح تجاری خود پیدا کنید.
- پس از یافتن سازمان مورد تائید اداره مهاجرت کانادا برای پشتیبانی از ایده خود، این سازمان طرح شما را بررسی می کند و در صورت تائید آن با شما به توافق می رسد. پس از توافق می توانید نامه حمایتی سازمان مورد نظر را دریافت کنید. این سازمان هم زمان با ارسال نامه حمایتی برای شما، یک نامه تعهد نیز برای اداره مهاجرت کانادا ارسال می کند.
- پس از دریافت نامه ساپورت از سازمان تعیین شده، وقت آن است که مدارک لازم را برای اداره مهاجرت کانادا ارسال نموده و درخواست ویزای استارتاپ نمایید.
- بین سه تا شش ماه طول می کشد تا جواب درخواست ویزای استارتاپ کانادا به شما اعلام شود. همزمان فرایند اقامت دائم شما نیز در اداره مهاجرت کانادا در جریان است.
- اداره مهاجرت کانادا از طریق برخی سازمان ها اقدام به بررسی پروژه و طرح شما می نماید. یکی از این سازمان ها شروع به جمع آوری اطلاعات نموده و سپس نتایج بررسی های خود را به اداره مهاجرت کانادا ارائه می کند.
- در مرحله آخر شما می توانید اقامت دائم خود را دریافت کنید و دیگر مسئولیتی در قبال پروژه نخواهید داشت.
هزینه شرکت های حمایت کننده
شرکت های انجل اینوستر و ونچر به دنبال سرمایه گذاری بر روی ایده هایی می باشند که بزرگ تر هستند و پا گرفته اند. این شرکت ها مبالغی را برای سرمایه گذاری روی ایده های استارتاپ ها پرداخت می کنند، از این رو متقاضیانی که با این شرکت ها کار می کنند نیازی به پرداخت پول ندارند. در عوض شرکت های انکوباتور برای برگزاری دوره های آموزشی از متقاضیان مبالغی را دریافت می کنند که این مبالغ بسته به مراکز مختلف متفاوت خواهد بود. به طور کلی مبلغ دریافتی این شرکت ها بین پنجاه تا صد هزار دلار متفاوت می باشد.
استارتاپ های پرسود در کانادا
ثبت استارتاپ در کانادا یکی از جدید ترین و بهترین روش هایی است که دولت این کشور برای حمایت از ایده های نو و راه اندازی کسب و کار در نظر گرفته است. کشور کانادا با جذب صاحبان کسب و کار ها و کمک به آن ها برای شروع بیزینس خلاقانه چرخه اقتصاد خود را رونق بیشتری می بخشد. با وجود این که در سال 2019 رشد اقتصادی در کانادا به 15 درصد کاهش یافت، اما همچنان می توان مطمئن بود که مشاغل کوچک و استارتاپی کانادا بسیار سودآور و موفق خواهند بود. برای شروع راه اندازی بیزینس یکی از مهم ترین کار ها شناسایی حوزه های سودمند در ثبت استارتاپ در کانادا می باشد. در این قسمت می خواهیم به چند مورد از مشاغل پر سود استارتاپی کانادا اشاره کنیم.
- مشاور املاک
- حمل و نقل و ذخیره سازی
- خدمات مالی حرفه ای
- مدیریت و تفکیک زباله
- مراکز ورزشی تناسب اندام و تفریحی
مشاور املاک
در کانادا بیش از 100 هزار نفر نیروی مشاور املاک وجود دارد که این یعنی به ازای هر 266 نفر، یک نفر مشاور املاک وجود دارد. مشاور املاک یکی از مشاغل پرسود در کانادا می باشد. در صنعت املاک و مستغلات در هر کشوری، فن بیان حرف اول را می زند، بنابراین این شغل برای هر کسی سودآوری خوبی نخواهد داشت و افراد برای موفقیت در این شغل باید بر فنون مذاکره به خوبی مسلط باشند. متخصصان املاک و مستغلات به مردم در خرید و فروش، اجاره و سرمایه گذاری املاک کمک می کنند و بین خریدار و فروشنده به عنوان واسطه عمل می کنند. این شغل حاشیه سودی نزدیک به 46.5 درصد در سال 2021 داشته است و با توجه به رشد اجاره نشینی، مشاغل حوزه املاک بسیار سودآور می باشند.
حمل و نقل و ذخیره سازی
حمل و نقل و ذخیره سازی شامل حمل و نقل مسافر و کالا و همچنین انبار ذخیره برای محصولات می باشد. این صنعت به عنوان مشاغل استارتاپی حوزه پرسودی می باشد و افراد می توانند در ابعاد کوچک شروع به کار کرده و پس از مدتی کسب و کار خود را گسترش دهند. مثلا می توانند در ابتدای کار یک کامیون کوچک بخرند و با تعداد اندکی مشتری کار خود را شروع کنند و بعد از آن با گرفتن کامیون های بیشتر و استخدام افراد بیشتر، استارتاپ خود را گسترش دهند. بیش از 86 درصد شرکت های کانادا در زمینه حمل و نقل و انبار داری فعالیت می نمایند و سالانه حدود 279 هزار دلار کانادا درآمد کسب می کنند. این مشاغل از سال 2016 در لیست استارتاپ های سودآور کانادا به شمار می روند.
خدمات مالی حرفه ای
یکی از مشاغل استارتاپی پرسود در کانادا مشاغل حرفه ای در زمینه مالی همچون حسابداری، مدیریت مالی و یا مشاوره مالی می باشد. افراد می توانند دانش و تخصص خود را به عنوان سرمایه انسانی بفروشند و در قبال دانش خود پول دریافت کنند. افراد می توانند به مشاغل مختلف در صرفه جویی مالیات خود کمک کنند و مشتریانی پیدا کنند که بابت مهارت های خود، از آن ها دستمزد خوبی دریافت نمایند. افراد در این زمینه می توانند دانش خود را افزایش دهند و با یادگیری مهارت های بیشتر، تجارت خود را گسترش دهند. شرکت های خدمات حرفه ای کوچک از سال 2019 نسبت به سال 2018 حدود 19 درصد رشد داشته اند.
مدیریت و تفکیک زباله
با رشد اقتصاد و گسترش جوامع، انباشت زباله نیز در حال رشد است. با بیشتر شدن مشاغل و گسترش آن ها، کاغذ بیشتری مصرف می شود و زباله های ساختمانی بیشتری تولید می گردد. افزایش زباله به محیط زیست آسیب می رساند و برای محیط زیست خوب نیست، اما مشاغل استارتاپی در این زمینه به وجود آمده اند. تفکیک و مدیریت زباله یکی از مشاغل نو پایی می باشد که به محیط زیست کمک می کند و اقدام به جلوگیری از تولید زباله می نماید. کارآفرینان آگاه به محیط زیست می توانند با مدیریت و تفکیک زباله ها به کره زمین کمک کنند و همچنین سود خوبی برای خود کسب نمایند. در این صنعت از سال 2015 بیش از 86 درصد شرکت های کوچک و متوسط کسب درآمد و سود خوبی کرده اند.
مراکز ورزشی تناسب اندام و تفریحی
افرادی که علاقمند به ورزش و تناسب اندام هستند می توانند این علاقه خود را تبدیل به یک کسب و کار کوچک نمایند و در کانادا مشغول به فعالیت شوند. مراکز ورزشی و تناسب اندام در کانادا در حال ظهور و گسترش هستند و به مکانی برای رقابت و ورزش تبدیل شده اند. افراد با انتخاب یک مکان مناسب برای راه اندازی یک مرکز ورزشی و داشتن آگاهی در زمینه بازاریابی و کسب درآمد در این حوزه می توانند استارتاپی کوچک راه اندازی کرده و آن را به مرور گسترش دهند. طبق گزارشات به دست آمده در کانادا، در سال 2015 حدود 70 درصد مراکز ورزشی و تفریحی سود بسیار خوبی داشته اند. این شغل سالانه حدود 312.000 دلار سوددهی داشته است و یکی از سود آور ترین استارتاپ های کانادا به شمار می رود.
مزایای ایجاد استارتاپ در کانادا
در سال های اخیر تعداد شرکت های نوپا در کانادا افزایش یافته است و دولت کانادا نیز از این مسئله استقبال می کند. کشور کانادا به دنبال جذب سرمایه گذاران ثبت استارتاپ در کانادا می باشد و از ان ها حمایت های زیادی به عمل می آورد. برای ایجاد استارتاپ در کانادا افراد باید قبل از شروع هر کاری جوانب کار را سنجیده و ارزیابی نمایند. شروع به ایجاد کسب و کار جدید بدون تحقیقات اولیه و بررسی های لازم محکوم به شکست خواهد بود. کار در یک شرکت نوپا و تازه تاسیس بسیار متفاوت با شرکتی است که سال ها در زمینه خاصی تجربه داشته است و باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد. یکی از راه های ارزیابی یک استارتاپ در کانادا، بررسی مزایا و معایب آن کسب و کار می باشد که در این قسمت می خواهیم به مزایای ثبت استارتاپ در کانادا اشاره کنیم.
دریافت اقامت دائم
یکی از اصلی ترین مزایای ثبت استارتاپ در کانادا، دریافت اقامت دائم این کشور است. در واقع اکثر افراد برای اخذ اقامت کانادا اقدام به کارآفرینی در این کشور می نمایند. در ایجاد استارتاپ در کانادا بر خلاف روش های سنتی مهاجرت، نیازی به دریافت مجوز کاری و یا ویزای موقت سفر وجود ندارد.
کم ترین زمان برای دریافت اقامت
بر خلاف روش های دیگر مهاجرتی که زمان زیادی برای اخذ اقامت دائم کانادا نیاز دارند، روش ثبت استارتاپ در کانادا نیازی به سال ها صبر کردن ندارد. حداکثر زمان لازم برای دریافت اقامت دائم کانادا در روش استارتاپی، حدود 31 ماه است. در حالی که در روش های سنتی مهاجرت، بین 48 تا 60 ماه طول می کشد تا بتوان اقامت کانادا را دریافت کرد. از این رو روش ایجاد استارتاپ در کانادا از سریع ترین روش های دریافت اقامت دائم در این کشور می باشد.
متقاضیان متعدد برای یک کسب و کار
برنامه ویزای ثبت استارتاپ در کانادا می تواند توسط چندین نفر نیز اداره شود. حداکثر 5 نفر می توانند به عنوان مالک یک کسب و کار استارتاپی اقدام به مهاجرت به کانادا نمایند. در این روش هر متقاضی می تواند حداقل 10 درصد حق رای از تمام سهام موجود در بیزینس را داشته باشد.
وجود گزینه های استانی متعدد
افراد برای ثبت استارتاپ در کانادا می توانند در هر یک از استان های مختلف این کشور به جز کبک سرمایه گذاری نمایند. متقاضیان ایجاد کسب و کار در کانادا می توانند با توجه به ایده ای که دارند و شرایط راه اندازی بیزینس خود، استان مناسب را در کانادا انتخاب کنند. برای زندگی در یک شهر کوچک و با هزینه های تجاری کم، استان نوا اسکوشیا انتخاب خوبی است. اگر قصد دارید در کنار کسب وکار از مناظر طبیعی در کنار خانواده خود لذت ببرید، می توانید بریتیش کلمبیا را انتخاب کنید. برای راه اندازی تجارت در زمینه فناوری استان انتاریو حرف اول را می زند.
از دیگر مزایای ایجاد استارتاپ در کانادا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود شرکت های متعدد در کانادا برای سرمایه گذاری بر روی طرح ها و ایده های خلاقانه افراد
- در صورت دریافت اقامت دائم کانادا و شکست خوردن پروژه استارتاپ، افراد اقامت خود را از دست نخواهند داد و می توانند به کار دیگری در کانادا مشغول شوند.
- امکان اخذ وام در کانادا برای فعالیت های استارتاپی
- امکان استفاده از امکانات مختلفی همچون لابراتوار و تجربه سازمان های مرتبط
معایب ایجاد استارتاپ در کانادا
ثبت استارتاپ در کانادا با تمام مزایا و خوبی هایی که دارد، دارای یک سری معایب نیز می باشد که در این قسمت به این معایب اشاره می کنیم:
افزایش کار های اداری
در تاسیس یک شرکت نیاز به انجام کار های اداری زیادی وجود دارد. از جمله این کار ها می توان به نگهداری سوابق بروزی همچون دقترچه صورت جلسه، ثبت اوراق بهادار، ثبت سهام، مقالات اصلاحی و … اشاره کرد. همچنین افراد باید برای حسابرسی صورت های مالی شرکت، حسابرس استخدام کنند و گزارش سالانه را ثبت نمایند. برای این که کسب و کار افراد به خوبی پیش برود، لازم است این امور انجام شود و در صورت عدم انجام این کار ها، بیزینس افراد با جریمه ها و هزینه هایی روبرو خواهد شد. حتی ممکن است افراد کسب و کارشان را نیز از دست بدهند.
ریسک کردن
ایجاد استارتاپ همیشه با ریسک هایی همراه است، چرا که کسب و کار های نوپا در وضعیت متعادلی قرار ندارند و بیشتر آن ها با شکست مواجه می شوند. اگر کسب و کار افراد بودجه مالی کافی نداشته باشد، بیزینس مورد نظر به مشکل دچار می شود و ممکن است مسئولیت محدود آن شرکت باطل شود. احتمال شکست در پروژه های استارتاپی همواره سبب شده بیشتر افراد به کسب و کار های نوپا به دیده تردید نگاه کنند و علاقه زیادی به ایجاد یک بیزینس جدید نداشته باشند.
هزینه های حسابداری
با ایجاد یک کسب و کار مستقل افراد باید دو اظهارنامه های مالیاتی جداگانه پر کنند، یکی برای کسب و کار و دیگری برای درامد شخصی. در این میان استخدام یک حسابدار برای انجام امور مالی و ارسال اظهار نامه مالیاتی از الزامات ایجاد کسب و کار می باشد که خود هزینه ای حدود 150 تا 350 دلار داشته باشد.
کم بودن حقوق و مزایا
در ابتدای ایجاد استارتاپ در کانادا، افراد نباید انتظار زیادی برای کسب درآمد زیاد و خوب داشته باشند. راه اندازی یک کسب و کار نوپا زمان می برد تا به یک تجارتی تبدیل شود که قابل بهره برداری است. در ماه های اولیه ثبت استارتاپ در کانادا، درآمد حاصل شده ناچیز است و معمولا صرف هزینه های عملیاتی و جانبی می شود. حتی ممکن است دخل و خرج کسب و کار در ماه های اولیه با هم هماهنگی نداشته باشد.
عدم تعادل ساعات کاری
راه اندازی کار استارتاپی جدید نیازمند صرف وقت بیشتر و ساعت های طولانی می باشد تا بتوان به کارکنان و همکاران ایده های مناسب را ارائه داد و چرخه کار را به حرکت انداخت. شاید در ابتدای کار و ثبت استارتاپ در کانادا افراد کمی از تعادل میان کار و زندگی خارج شوند و نیاز به فداکاری زیادی باشد. ساعات کاری ممکن است به عصر ها و یا حتی نیمه شب کشیده شود و افراد مجبور باشند، روز های تعطیل هم به فعالیت بپردازند، چرا که ایجاد کسب و کار نوپا نیاز به تلاش بیشتر دارد.
پیچیدگی قرارداد ها
یکی دیگر از مشکلات ثبت استارتاپ در کانادا، پیچیده بودن امور قرارداد ها در این کشور می باشد. فعال سازی قرارداد در کانادا به دلیل ضعف عملکرد دادگاه ها در این کشور، ممکن است تا مدت ها طول بکشد. قوانین قرارداد و فرایند های دادگاه در این کشور قدیمی هستند و از رشد کسب و کار های نوپا می کاهند.
از معایب دیگر ایجاد استارتاپ در کانادا می توان به موراد زیر اشاره کرد:
- سنگین بودن هزینه های وکالت ثبت استارتاپ در کانادا
- ارائه تمکن مالی به عنوان داشتن سرمایه که افراد باید آن را ثابت کنند.
- تامین هزینه های زندگی در کانادا برای 16 ماه اول زندگی تا زمان دریافت اقامت و کسب درآمد
استارتاپ های موفق در کانادا
کانادا جزو ثروتمند ترین کشور های جهان به شمار می رود و از کسب و کار های استارتاپی به شدت حمایت می کند. ایجاد استارتاپ در کانادا به رشد اقتصاد این کشور کمک کرده و فرصت های شغلی زیادی را فراهم می کند که به سود کانادا خواهد بود. بازار ثبت استارتاپ در کانادا نسبت به کشور های دیگر رو به رشد بوده و بسیار پر رونق می باشد. در ادامه می خواهیم نگاهی داشته باشیم به 10 استارتاپ موفق در کانادا که به آن ها اشاره می شود.
شرکت مپل (Maple) | شرکت مجوری (Mejuri) |
شرکت لوپیو (Loopio) | شرکت کانکتد (Connected) |
شرکت ریچوال (Ritual) | شرکت لیگ (League) |
شرکت اینترگریت آی ایی (integrate.ai) | شرکت بروول (Borrowell) |
شرکت اپنکر (Opencare) | شرکت آدا (Ada) |
شرکت مپل (Maple)
این شرکت در سال 2015 تاسیس شده است که خدمات پزشکی به صورت 24 ساعته به افراد ارائه می دهد. افراد از طریق خدمات این شرکت می توانند با پزشکان مشاوره آنلاین داشته باشند و از کمک فوری متخصصان پزشکی بهره مند شوند.
شرکت لوپیو (Loopio)
شرکت لوپیو در سال 2014 تاسیس شده است و دارای بیش از 800 شرکت زیر مجموعه می باشد. این شرکت یکی از استارتاپ های موفق در زمینه ارائه خدمات به شرکت ها می باشد که کمک می کند شرکت ها پیشنهاد ها و پرسشنامه های امنیتی خود را مدیریت کنند.
شرکت ریچوال (Ritual)
شرکت ریچوال در سال 2014 تاسیس شده است و یکی از معروف ترین پروژه های استارتاپ کانادا می باشد. شرکت ریچوال این امکان را به کاربران خود می دهد که غذای خود را از رستوران های مورد علاقه شان انتخاب کنند. با این مراجعه به ریچوال نیازی به حضور فیزیکی در محل و ایستاندن در صف های طولانی وجود ندارد.
شرکت اینترگریت آی ایی (integrate.ai)
شرکت اینترگریت آی ای در سال 2017 تاسیس شده است که یکی از جنجالی ترین استارتاپ های کانادا در حوزه فناوری محسوب می شود. این شرکت اولین شبکه اطلاعاتی بر اساس هوش مصنوعی می باشد که در صدور گواهینامه های طراحی مبنی بر داده های مشتریان تسلط دارد.
شرکت اپنکر (Opencare)
این استارتاپ در سال 2012 تاسیس شده است و در زمینه سلامتی فعالیت می کند. این شرکت امکانات ارتباط آنلاین کاربران با دندانپزشکان محلی را فراهم می کند.
شرکت مجوری (Mejuri)
شرکت مجوری در سال 2013 راه اندازی شده است و در قالب بازاریابی، یکی از استارتاپ های موفق کانادا به شمار می رود. در این پروژه مشتریان می توانند به صورت مستقیم جواهرات زیبا را با قیمت های پایین خریداری نمایند. این شرکت خانه جواهرات زیبا لقب گرفته است که خیلی زود به شهرت رسید.
شرکت کانکتد (Connected)
شرکت کانکتد یک شرکت طراحی و مشاوره می باشد که در سال 2014 تاسیس شد. این شرکت پلتفرمی ارائه می کند که به برند های مختلف کمک می کند، محصولات نرم افزاری خود را در مراحله تحقیق و توسعه تولید کنند. در این استارتاپ کارکنان مجموعه می توانند در سهام شرکت مشارکت نمایند. این شرکت یکی از بهنرین شرکت ها برای کار محسوب می شود که در آن تمام کارکنان از حقوق برابر برخوردارند.
شرکت لیگ (League)
شرکت لیگ در کانادا یکی دیگر از استارتاپ های ایجاد شده در این کشور می باشد که در سال 2014 راه اندازی شده است. لیگ یک پلتفرم برای کارمندان است که برنامه های سلامت و سبک زندگی را به آن ها ارائه می دهد. این شرکت بر اساس رتبه بندی لینکداین با رشد قابل توجهی روبرو بوده است، به طوری که در سه سال متوالی جزو بهترین استارتاپ های کانادا محسوب می شود.
شرکت بروول (Borrowell)
این شرکت در سال 2014 تاسیس شده است و در زمینه فناوری مالی به شهروندان کانادایی دسترسی رایگان به اعتبار خود را می دهد. این دسترسی بر اساس امتیازات افراد داده می شود. شرکت بروول به عنوان بهترین شرکت فناوری مالی جهان شناخته شده است، چرا که در عملکرد خود از شفافیت زیادی برخوردار است.
شرکت آدا (Ada)
شرکت آدا که در سال 2016 تاسیس شده است، یک استارتاپ مبنی بر هوش مصنوعی می باشد که در آن مشاغل مختلف با خریداران خود در چت باکس صحبت می کنند. هر کسب و کاری برای ارائه محصولات و خدمات خود نیاز به به ارائه اطلاعات به مشتریان در خصوص محصولات و خدمات خود دارد. با گسترش این کسب و کار ها مشتریان دچار سر در گمی می شدند، با استفاده از این پلتقرم مشتریان می توانند با دریافت اطلاعات لازم، به درستی تصمیم بگیرند. شرکت آدا در تورنتو بیش از 120 نفر را استخدام کرده است.
هزینه ویزای استارت آپ کانادا
ثبت استارتاپ در کانادا یکی از محبوب ترین روش های مهاجرت به این کشور می باشد و افراد زیادی از آن استقبال می کنند. دریافت اقامت کانادا از این روش نیز مانند سایر راه های مهاجرتی، دارای هزینه هایی می باشد که افراد باید از مقدار آن ها آگاه شوند. از جمله این هزینه ها می توان به به هزینه ویزای استارتاپ کانادا برای اپلیکیشن فی و یا ثبت نام اشاره کرد که مبلغی حدود 1540 دلار خواهد داشت. همچنین افراد باید به دولت کانادا نشان دهند که توانایی تامین هزینه های زندگی خود و خانواده شان را نیز دارند. مبلغ تمکن مالی برای افراد به ازای نفر اصلی معادل 12960 دلار و به ازای هر نفر همراه حدود 3175 دلار خواه بود. میزان تمکن افراد و اعضای خانواده آن ها برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا به صورت جدول زیر خواهد بود:
تعداد اعضای خانواده | هزینه تمکن مالی |
افراد مجرد | 12300 دلار |
زوج دو نفره | 15312 دلار |
خانواده 3 نفره | 18825 دلار |
خانواده 4 نفره | 22856 دلار |
خانواده 5 نفره | 25923 دلار |
خانواده 6 نفره | 29236 دلار |
خانواده 7 نفره | 32550 دلار |
به ازای هر نفر اضافه | 3314 دلار |
برخی هزینه های افراد برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا به صورت جدول زیر می باشد:
1050 دلار | هزینه های پردازش متفاضی اصلی |
1590 دلار | هزینه کل متقاضی اصلی |
550 دلار | هزینه های پردازش همسر |
1090 دلار | هزینه های کل همسر |
150 دلار | پرداخت هزینه های وابسته به متقاضیان زیر 18 سال |
200 دلار | کل هزینه های وابسته زیر 18 سال |
490 دلار و 50 دلار (کارت PR) | هزینه صدور گواهینامه |
استارتاپ کانادا با کارآفرینی کانادا چه تفاوتی دارد؟
شاید بعضی افراد این سوال برایشان پیش آید که ثبت استارتاپ در کانادا چه فرقی با کارآفرینی دارد و کدام یک برای دریافت اقامت کانادا بهتر است؟ در این قسمت می خواهیم به برخی تفاوت های این دو روش اقامت در کانادا بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
- در روش کارآفرینی در کانادا افراد حتما باید حداقل یک شهروند کانادایی را استخدام کنند که در روش ایجاد استارتاپ در کانادا چنین شرطی وجود ندارد.
- در روش کارآفرینی در کانادا افراد حتما باید یک بیزینس راه اندازی کنند، در صورتی که این الزام در روش استارتاپ وجود ندارد.
- در روش ثبت استارتاپ در کانادا نیاز به سرمایه کم تری نسبت به کارآفرینی در این کشور وجود دارد.
- در روش کارآفرینی در کانادا الزام به سودآوری وجود دارد، در صورتی که در روش استارتاپی این شرط وجود ندارد.
- در روش اقامتی از طریق ایجاد استارتاپ در کانادا، اخذ پاسپورت سریع تر از کارآفرینی در کانادا انجام می شود.
- در روش کارآفرینی در کانادا اقامت 2 ساله به افراد داده می شود که سپس قابل تبدیل به اقامت دائم می باشد. در صورتی که در روش ایجاد استارتاپ در کانادا از همان ابتدا به متقاضیان اقامت دائم داده می شود.
چه عواملی سبب ریجکت شدن استارتاپ کانادا می شوند؟
برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا افراد باید شرایط لازم را به صورت کامل فراهم کنند. متقاضیان برای این کار باید از عواملی که ممکن است سبب ریجکت شدن ویزای استارتاپ شود مطلع شوند. پرونده های اقامت دائم کانادا بسیار متفاوت از اقامت موقت می باشند، چرا که افراد از همان ابتدا به دولت اثبات می کنند که قصد اخذ اقامت دائم به همراه خانواده خود را دارند و می خواهند یک پروژه استارتاپی راه اندازی کنند. پرونده مهاجرت استارتاپی افراد در دو حالت بررسی می شود، به این صورت که ابتدا شرایط شخصی افراد بررسی می شود و در بخش بعدی شرایط مربوط به پروژه استارتاپی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
شرایط شخصی که ممکن است سبب رد شدن استارتاپ کانادا شود عبارتند از:
- سوء پیشینه کیفری
- پیشینه مسافرت
- ویزا های شخصی
- مسائل پزشکی
پس از بررسی شرایط شخصی افراد، از شرایط مربوط به پروژه استارتاپ که ممکن است سبب رد شدن ویزای استارتاپ شود، می توان به یکسان نبودن سوابق تحصیلی و کاری افراد با بیزینس پلن پیشنهادی و … اشاره کرد.