آلمان یک کشور صنعتی قدرتمند به خصوص در خودروسازی محسوب میشود. این کشور از رفاه اجتماعی، رشد اقتصادی و فرهنگ بالایی برخوردار است. نرخ بیکاری در آلمان پایین بوده و حقوق و مزایای مناسبی برای کارمندان خود که در مشاغل مختلفی مشغول به کار هستند، فراهم میکند. با توجه به گسترش صنایع در آلمان، کمبود نیروی کار متخصص در موقعیتهای شغلی این کشور احساس میشود. به همین خاطر مهاجرانی که در کار با ماشین آلات، مهندسی، علوم کامپیوتر، شبکه و… تبحر دارند به سادگی میتوانند شغل مورد نظر خود را در این کشور پیدا کنند.
شرایط مهاجرت کاری به آلمان
آلمان نیز مانند سایر کشورهای اروپایی دچار کمبود نیروی کار با مهارت است. به همین خاطر دولت این کشور طرحهای نوینی را برای جذب نیروی کار ماهر از سراسر جهان تصویب کرده است. طبق این قوانین میبایست میزان جذب کارگرانی که آموزش حرفهای و غیر آکادمیک دیدهاند در این کشور بیشتر شود. این کارگران واجد شرایط میتوانند با دریافت کارت شانس آلمان وارد خاک این کشور شده و تا یک سال به جستجوی کار تمام وقت بپردازند.
کارت شانس آلمان به این دسته از افراد این امکان را نیز میدهد که بتوانند در طول یک سال با ۲۰ ساعت کار درهفته تا زمانی که بتوانند یک کار مناسب تمام وقت پیدا کنند، مشغول شوند. به این ترتیب ورود افراد جویای کار به کشور آلمان سادهتر خواهد شد و در صورت پیدا کردن شغل مناسب میتوانند برای اخذ اقامت دائم درخواست دهند.
به غیر از دریافت کارت شانس آلمان باید به دو روش عمده دریافت ویزای جستجوی کار و همچنین پیشنهاد شغلی اشاره کرد. اخذ ویزای کاری آلمان صرف نظر از روش مهاجرتی به یک سری شرایط عمومی نیاز دارد که در جدول زیر ارائه شده است.
محدودیت | 18 الی 45 سال |
سطح مهارت زبان آلمانی | B1 به بالا |
پیشنهاد شغلی | در اکثر موارد الزامیاست |
تمکن مالی | حدود5000 یورو |
شرایط سنی گرفتن ویزای کار آلمان
هر یک از متقاضیان پیش از درخواست اخذ ویزای کار باید شرایط آن را که موجب ریجکت شدن پرونده میشود، شناسایی کنند. یکی از شرایطی که دولت آلمان برای افراد جویای کار در نظر گرفته است، محدودیت سنی میباشد. این کشور به دنبال جذب نیروی کار با انگیزه و جوان است. گذاشتن شرایط سنی باعث میشود که تنها افرادی که توان جسمی بیشتری دارند به این کشور مهاجرت کنند. این محدودیت سنی که باعث جوان نگهداشتن جمعیت در آلمان میشود حداکثر ۴۵ سال است.
البته در صورتی که به قصد تحصیل به آلمان مهاجرت کرده باشید، میتوانید پس از اتمام تحصیلات خود به دنبال شغل بگردید و زمان ۵ سال کار همراه با پرداخت مالیات، شهروندی این کشور را دریافت کنید. به طور کلی افراد بالای ۱۸ و زیر ۵۰ سال میتوانند برای اخذ ویزای کار در آلمان اقدام کنند. پس در نتیجه هر چقدر که سن متقاضی کمتر باشد شانس او نیز برای مهاجرت بیشتر خواهد بود.
مدرک زبان مورد نیاز برای گرفتن ویزای کاري آلمان
به طور کلی برای مهاجرت به کشور آلمان و اشتغال به کار باید گواهی مهارت زبان آلمانی را داشته باشید. سطح زبان مورد نیاز شما برای دریافت ویزا را کارفرما تعیین میکند. با اینکه بعضی از روشهای محدود برای مهاجرت به آلمان نیازی به مدرک زبان ندارند اما همچنان بهتر است برای جلوگیری از هر گونه مشکلی که باعث ریجکت شدن پرونده شما میشود، مدرک زبان آلمانی با حداقل سطح یک یا دو را داشته باشید. داشتن مهارت زبان علاوه بر افزایش شانس شما برای دریافت میزان به روابط اجتماعی و پیدا کردن کار مناسب نیز کمک میکند.
نوع شغل و تخصص در گرفتن ویزای کاری موثر است؟
اولین اقدام شما برای مهاجرت به کشور آلمان باید این باشد که آیا مهارت و شغل شما در این کشور بازار کار مناسبی دارد یا خیر. بسیاری از مشاغل کشور آلمان از رونق مناسبی برخوردارند و دولت آن به خاطر کمبود نیروی کار مهاجران متخصص در این دسته از مشاغل از افراد حرفهای دعوت به عمل میآورد.
برای اخذ ویزای کاري آلمان باید جاب آفر معتبر داشته باشید جاب آفر به آن دسته از مشاغلی اختصاص داده میشود که تقاضای بالایی داشته و در عین حال با کمبود نیروی کار مواجه هستند. برای پیدا کردن این دسته از حرفهها باید به بانک مشاغل آلمان مراجعه کنید.
انواع ويزاي كاري آلمان
همانطور که گفتیم، روشهای مختلفی برای مهاجرت کاری به آلمان وجود دارد هر یک از این روشها مستلزم دارا بودن شرایط خاصی هستند که توسط دولت آلمان تعیین شده است. با توجه به به شرایط خود میتوانید از طریق روشهایی که در ادامه معرفی شدهاند و مناسب با شرایط شما هستند، اقدام کنید.
ویزای جستجوی کار در آلمان (Job seeker)
از جمله محبوب ترین ویزای کاری در میان متقاضیان مهاجرت به آلمان باید به ویزای جاب سیکر اشاره کرد. ویزای جاب سیکر به افرادی تعلق میگیرد که از مهارت و تخصص کافی در کار خود برخوردار هستند. این متقاضیان با دریافت ویزای خود تا ۶ ماه فرصت دارند که شغل مناسب خود را در این کشور پیدا کنند.
برای پیدا کردن کار در آلمان نیز میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- پیدا کردن کار در سایتهای کاریابی به صورت آنلاین
- برآورده کردن شرایط لازم برای شغل مورد نظر
- انجام مصاحبه به صورت آنلاین با کارفرما
در صورتی که موفق به انعقاد قرارداد با یک کارفرما شوید ویزای شما از جاب سیکر به اقامت کاری تبدیل میشود و پس از زندگی و کار در این کشور در طول دو تا سه سال میتوانید پاسپورت آلمان و اقامت دائم این کشور اروپایی را دریافت کنید. پس از گرفتن اجازه اقامت بلند مدت در آلمان قادر خواهید بود که طی مدت ۶ ماه به دنبال شغل مناسبی بگردید.
به هر جهت دریافت ویزای جاب سیکر به معنای اجازه کار کردن در این کشور نیست و تنها مربوط به مدت زمانی میشود که میتوانید به جستجوی کار مشغول باشید. در صورتی که طی مدت ۶ ماه بتوانید شغل خود را در این کشور تضمین کنید، قادر خواهید بود ویزای کاری آلمان را دریافت کرده و در غیر این صورت باید به کشور خود برگردید.
***مهلت 6 ماهه ویزای جاب سیکر آلمان***
ویزای خود اشتغالی آلمان
ویزای خود اشتغالی هم یکی از دیگر انواع ویزا است که برای مهاجرت به آلمان کاربرد دارد این نوع ویزا صرفاً به اشخاصی تعلق میگیرد که قصد داشته باشند یک کسب و کار جدید در این کشور راه اندازی کنند. ویزای خود اشتغالی بیش از بقیه برای سرمایه داران و سرمایه گذارانی مناسب است که قصد دارند کسب و کار خودشان را در این کشور به راه بیاندازند.
ویزای جاب آفر آلمان (Job offer)
دریافت جاب آفر از آلمان نیز انواع ویزای کاری محسوب میشود که مختص افرادی است که قصد دارند به طور مستقیم در شغلی که کارفرمای آن برای کارمند خود دعوت نامه ارسال کرده است، مشغول شوند. برای دریافت این نوع دعوت نامه یا به عبارتی پیشنهاد شغلی لازم است که ابتدا رزومه کاری خود را برای کارفرما ارسال کنید. در صورتی که شرکت مذکور رزومه شما را تایید کند میتواند با ارسال دعوتنامه شما را برای اخذ ویزا و مهاجرت کاری به این کشور جلب نماید.
ویزای AU PAIR آلمان
این نوع ویزا به جوانانی تعلق میگیرد که قصد دارند بر زبان و فرهنگ غالب کشور آلمان مطالعه و بررسی به عمل آورند. این نوع ویزا نیز مانند سایر روشها، شرایط و محدودیتهای خاص خود را دارد. لازم به ذکر است که در صورتی که هدف شما از مهاجرت کاری به آلمان در واقع اخذ اقامت دائم در این کشور است باید به دنبال ویزایی باشید که با استفاده از آن بتوانید چند سال در این کشور کار کرده تا در نهایت پس از پرداخت مالیات در این دوره اقامت دائم آلمان را دریافت کنید.
ویزای کار فصلی در آلمان
ویزای کار فصلی در کشور آلمان به متقاضیان تعلق میگیرد که شهروند یکی از کشورهای هم پیمان با آلمان هستند و معاهده نیروی کار فصلی به آنها این امکان را میدهد که برای اشتغال در برخی از کارها به مدت زمان خاصی در این کشور اقامت داشته باشند. متاسفانه کشور ایران در چنین معاهدهای با آلمان نیست و متقاضیان ایرانی باید برای دریافت اقامت کاری آلمان از روشهای دیگری اقدام کنند.
ویزای کاري آلمان (Employement Visa)
ویزای کاری آلمان نیز صرفاً به افرادی تعلق میگیرد که سابقه کاری مفید و مرتبط با شغل خود را داشته باشند. این دسته از افراد میبایست مدرک تحصیلی و یا مهارتی معتبر خود را برای درخواست ویزا ارائه دهند. داشتن مدرک مهارت زبان آلمانی یکی از شرایط مهمی است که بدون داشتن آن نمیتوانید به راحتی در این کشور مشغول به کار شوید. به همین جهت مدرک زبان یکی از شروط لازم برای متقاضیان محسوب میشود. ویزای کار آلمان بدون مدرک زبان کاری غیر ممکن نیست اما احتمال بسیار پایینی دارد.
علاوه بر این جهت اقامت در کشور آلمان باید تمکن مالی نیز داشته باشید تا قادر به پرداخت هزینههای ضروری خود در این کشور شوید. داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از جانب یک کارفرمای معتبر باعث ساده شدن مراحل کاری شما خواهد شد. طی کردن مراحل اخذ ویزای کار بین ۶ تا ۱۲ ماه طول میکشد و یکی از سریع ترین روشهای مهاجرت به کشور آلمان خواهد بود. در این روش به مدرک زبان حداقل B1 یا B2 نیاز دارید اما در شروع مراحل ویزای کاری به آن احتیاجی نیست. داشتن ويزاي كاري آلمان نهایتاً باعث میشود که اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
ویزای آوسبیلدونگ آلمان (Ausbildung Visa)
دولت آلمان یک سری دورههای کارآموزی برای افراد علاقه مند به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برگزار میکند تا بتوانید در رشته یا حرفههای خاصی آموزش ببینید. شرکتهای مستقر در این کشور نیز با استخدام این دسته از نیروهای کارآموز علاوه بر آن که در هزینههای استخدام و پرداخت حقوق صرفه جویی میکنند از نیروی کار مناسبی نیز برخوردار خواهند شد. متقاضیان این دورهها در فرصتی که به آنها داده میشود میتوانند تواناییهای خود را به کارفرما ثابت کرده و در موقعیت شغلی خود ماندگار شوند.
به همین خاطر است که متقاضیان شرکت در این دسته از دورههای کارآموزی شانس زیادی برای اشتغال به کار در در آلمان دارند. برای دریافت ویزای شرکت در دورههای کارآموزی باید شرایط زیر را داشته باشید:
· اصل مدارک فارغ التحصیلی یا فنی و ترجمه و تاییدیههای مربوط به هر کدام
· داشتن تاییدیه کتبی و یا قرارداد شرکتی که قصد شرکت در دوره کارآموزی آن را دارید.
ویزای خوداشتغالی و فریلنسری (Self-employed and Freelancer)
ویزای فریلنسری یا به اصطلاح آزادکاری آلمان به افرادی داده میشود که قصد دارند به این کشور مهاجرت کرده اما به صورت آزاد با شرکتها و کارفرمایان مختلف کار کنند. متقاضیان بین المللی برای کار در یک حرفه لیبرال در آلمان میتوانند این نوع ویزا را دریافت کنند.
با توجه به آزادی عمل فریلنسری، تعداد افرادی که به این شیوه کار میکنند روز به روز در حال افزایش است. این افراد برای ادامه کار خود در کشور آلمان نیازی به دفتر کار و پروتکل خاصی ندارند. برای اشتغال به کار به شیوه فریلنسری در آلمان بهتر است درک درستی از محیط خود اشتغالی این کشور داشته باشید. بهتر است پیش از درخواست خود از این موضوع مطلع شوید که شرایط لازم برای کار در حرفه خود در آلمان را دارید. در صورتی که فعالیت شما در زمینه حرفههای آزاد باشد، میتوانید کار خود را در آلمان به عنوان یک فریلنسر در این کشور دنبال کنید. در صورتی که واجد شرایط هستید باید درخواست ویزای خود اشتغالی دهید تا در صورت تایید، اجازه ورود به این کشور برای شما صادر شود.
بلوکارت آلمان (Blue Card)
پس از اخذ ويزاي كاري آلمان میتوانید برای دریافت بلوکارت این کشور اقدام کنید. داشتن بلوکارت به شما این امکان را میدهد که در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار شوید. دریافت این کارت ویژه شرایط مخصوص به خود را دارد که از جمله مهمترین آنها باید به داشتن قرارداد کاری با دستمزد حداقل یک و نیم برابر میانگین حقوق در آلمان اشاره کرد.
بلوکارت به متخصصان تعلق دارد و سایر شرایط اخذ آن به شرح زیر است:
- دارا بودن مدرک تحصیلی دانشگاهی از دانشگاههای مورد تایید کشور آلمان
- پرداخت ماهیانه مالیات و بیمه
دریافت بلوکارت به مدرک زبان آلمانی، بیزینس پلن و همچنین راه اندازی کسب و کار در این کشور نیازی ندارد. با استفاده از ویزای جاب سیکر میتوانید ظرف مدت شش ماه دنبال کار بگردید. در صورتی که شغل شما درآمدی بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ یورو در ماه داشته باشد، این کارت به شما اعطا خواهد شد.
Au Pair and Internship
ویزای Au pair به متقاضیان این برنامه داده میشود تا فرصتی برای تبادل فرهنگی بین المللی باشد. این ویزا به افراد واجد شرایط این مهلت را میدهد تا مدتی را به خارج از کشور بروند. در طول این مدت متقاضیان باید در مورد فرهنگهای مختلف مطالبی بیاموزند و همچنین مهارتهای خود را در فراگیری یک زبان خارجی افزایش دهند. این ویزا در ازای کمک به مراقبت از کودکان اعطا میشود.
متقاضی Au pair در واقع یک زن یا مرد جوان با سن ۱۷ تا ۳۰ سال است که میتواند در یک خانواده میزبان اقامت کند. به این شخص هزینه توافق شدهای در ازای خدمات او پرداخت میشود و از خورد و خوراک رایگان و شرایطی برابر با سایر افراد خانواده برخوردار خواهد بود. از جمله شروط درخواست ویزای Au pair باید به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت نام در سایت مربوطه و ایجاد پروفایل شخصی و تکمیل آن با عکس و توضیحات متقاضی
- رعایت تمامیشرایط این نوع ویزا مطابق با آنچه که سفارت کشور میزبان اعلام کرده است.
- دریافت تاییدیه از خانواده میزبان و ارائه آن به سفارت
- ارائه تمامی مدارک پشتیبانی خواسته شده از جانب خانواده میزبان
- شفافسازی ساعات کاری فرد و همچنین مسئولیتهای سپرده شده به او طی یک قرارداد رسمی که به امضای طرفین رسیده باشد.
برنامه انتقال درونشرکتی (ICT)
ویزای کار انتقال درون شرکتی زیرمجموعه از ویزای کاری بوده و به منزله مجوزی است که برای برخی شرکتها طی شرایطی خاص صادر میشود تا کسب و کار خود را به کشور آلمان منتقل کنند. این شرکتها باید بین المللی یا چند ملیتی باشند تا واجد شرایط این نوع ویزا گردند. تمامی افراد شاغل در این شرکت اعم از مدیر کل، مدیران اجرایی و ارشد یا حتی کارمندان باید تخصصهای ویژه در زمینه کاری خود را داشته باشند تا انتقال این شرکت به آلمان به نفع این کشور باشد.
صدور این نوع ویزا به افراد شاغل در شرکت مذکور این امکان را میدهد که در کشور مقصد ساکن شده و به فعالیت خود ادامه دهند. در مقیاس بزرگتر، باید ویزای انتقال درون شرکتی را به منزله تاسیس شعبه جدیدی از آن کمپانی در کشور آلمان دانست. داشتن شرایط زیر برای شرکت و همچنین افرادی که در آن کار میکنند ضروری خواهد بود:
- دارا بودن ملک، آدرس، کد پستی، تلفن و حضور فیزیکی شرکت
- بین المللی یا چند ملیتی بودن شرکت مورد نظر و حداقل وابستگی آن به یکی از شرکتهای بین المللی
- فعالیت تمام وقت شرکت یعنی حداقل ۳۰ ساعت کار در هفته و داشتن حداقل یک سال سابقه کار ارتباط با حیطه کاری شرکت در حوزه بین المللی آلمان
لازم به ذکر است که در این مرحله یعنی زمان درخواست ویزا اگر شرکت مذکور ملکی تهیه نکرده باشد میتواند از آدرس وکیل یا مشاور خود استفاده کند.
ویزای کار المان بدون مدرک تحصیلی
مطابق با قوانین جدید کشور آلمان کسانی که مدرک دیپلم دارند نیز میتوانند ویزای کاری این کشور را دریافت کنند. برای این کار باید ببینید که مدرک شما در سیستم اداری این کشور معادل سازی میشود یا خیر. وب سایتهای زب و آنابین به این منظور راهاندازی شدهاند.
دریافت ويزاي كاري آلمان با مدرک دیپلم و یا فنی حرفه ای برای ایرانیان امکان پذیر نیست و این دسته از متقاضیان باید حداقل مدرک فوق دیپلم داشته باشند. در بسیاری از مشاغل حساس لازم است که مدرک تحصیلی و سابقه کاری شما یکسان باشند اما در سایر موقعیتهای شغلی از این نظر محدودیتی وجود ندارد.
ویزای کاری آلمان با مدرک فنی حرفه ای
متقاضیانی که قصد دارند با مدرک فنی حرفه ای ويزاي كاري آلمان را دریافت کنند باید در موسسه خاصی تایید صلاحیت شوند. این موسسه تواناییهای فردی و صلاحیت شغلی متقاضی کار را مورد بررسی قرار داده و در صورت تایید اطلاعات آن نسبت به برگزاری دورههای تکمیلی اقدام میکند. پس از اتمام این دورهها، متقاضیان میتوانند برای دریافت ویزای کار خود مشغول به کار شوند.
شرایط اشتغال به کار با استفاده از مدرک فنی حرفه ای شرایط اختصاصی تری دارد که از جمله آنها باید به محدودیت سنی اشاره کنیم. این دسته از افراد نباید بالای چهل سال سن داشته باشند و همچنین سوابق کاری آنها نیز باید مورد تایید قرار بگیرد. یکی دیگر از شرایطی که به این روش مهاجرت اختصاص داده شده است، تسلط بر زبان آلمانی میباشد. خوشبختانه اگر مدرک فنی حرفه ای شما از جانب یک موسسه معتبر صادر شده باشد و یا مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد داشته باشید حقوق شما مشمول ۲۵ درصد افزایش خواهد بود.
نحوه گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای کار
گرفتن وقت سفارت آلمان یکی از ضروری ترین اقداماتی است که باید برای دریافت ویزای کار خود انجام دهید. برای رزرو وقت از این سفارت باید هزینه آن را بپردازید. این هزینه به حساب شرکت ویزامتریک پرداخت خواهد شد. پس از گذشت ۲۴ ساعت از پرداخت هزینه مورد نظر، قرار ملاقات با سفارت برای شما تعیین میشود.
به این منظور باید پس از ورود به سایت در قسمت بالای صفحه گزینه روشهای “درخواست روادید” را انتخاب کرده و روی “رزرو قرار ملاقات” کلیک نمایید. پس از بارگذاری صفحه روی “مراحل انتصاب” کلیک کرده تا به بخش تعیین نوع نوبت سفارت وارد شوید. انواع وقت سفارت از جمله تحصیلی، ویزای توریستی شنگن و تایید مدارک به شما نمایش داده خواهد شد. پس از طی کردن این مراحل باید منتظر ایمیل تایید رزرو وقت خود از سفارت آلمان باشید. در صورتی که وقت تعیین شده برای شما مناسب نیست میتوانید در سایت ویزامتریک وضعیت نوبت خود را مشاهده کرده یا آن را تغییر دهید.
هزینه مهاجرت به المان از طریق کار
مهاجرت کاری به آلمان در قیاس با سایر کشورهای اروپایی چندان هزینه بر نخواهد بود. هزینه مورد نیاز برای خوراک، پوشاک، مسکن و فعالیتهای فرهنگی در آلمان نسبت به میانگین اتحادیه اروپا مقداری بالاتر است. هزینه زندگی در این کشور برای فردی که با ویزای کاری و غیر دانشجویی به آلمان مهاجرت کرده باشد، حدود ۱۲۰۰ یورو در ماه خواهد بود. علاوه بر آن میبایست ماهیانه حدود ۱۵۰ یورو نیز بابت بیمه درمانی خود پرداخت کند. توجه داشته باشید که هزینه زندگی در شهرهای بزرگ آلمان با یکدیگر تفاوت قابل توجهی دارند در جدول زیر به میانگین بخشی از هزینههایی که باید پرداخت کنید اشاره شده است.
اجاره مسکن | از 300 یورو به عنوان اتاق مشترک در خوابگاه تا 700 یورو برای آپارتمان یک خوابه |
غذا و نوشیدنی | 150 تا 200 یورو |
بیمه درمانی | 105 یورو |
سفر | حدود 100 یورو |
اقامت آلمان از طریق کار به همراه خانواده
یکی از مزایای دریافت ویزای کار آلمان آن است که میتوانید به همراه تمام افراد تحت تکفل خود مانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال به این کشور سفر کنید. ویزای افراد تحت تکفل متقاضی از همان ابتدا به آنها تعلق میگیرد. این افراد میتوانند به همراه شما به این کشور سفر کرده و مشغول زندگی شوند.
فرآیند و مراحل دریافت ویزای اشتغال آلمان
برای دریافت ویزای اشتغال آلمان باید ابتدا به دنبال یک پیشنهاد شغلی برای عقد قرارداد کاری در یک شرکت معتبر آلمانی باشید. در صورت داشتن قرارداد کاری باید آن را به انضمام سایر مدارک خود به سفارت ارائه دهید. بعد از بررسی شدن این مدارک توسط افسر مهاجرت، یک مصاحبه حضوری ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ای با شما ترتیب داده میشود که در آن سوالات مهمی را از شما میپرسند.
یک تا دو ماه بعد از مصاحبه و بررسی پرونده از طرف سفارت با شما تماس گرفته خواهد شد. در صورت تایید مدارک و پرونده میبایست در زمان اعلام شده برای اخذ ویزای خود به سفارت آلمان مراجعه کرده و پاسپورت خود را به آنان تحویل دهید. ویزای اشتغال شما در آلمان طی مدت دو الی سه هفته بعد صادر میشود.
متوسط حقوق و درآمد در کشور آلمان
طبق اطلاعات ارائه شده به وسیله اداره آمار فدرال آلمان متوسط حقوق ناخالص در این کشور ۴۷۹۲۷ یورو در سال یا ۳۴۴۹ یورو در ماه اعلام شده است. هزینههای زندگی در این کشور برای یک خانواده ۴ نفره معادل سه هزار یورو در ماه خواهد بود. این هزینه برای یک فرد مجرد تنها ۸۰۰ یورو در ماه است.
به این ترتیب در صورتی که یک شغل مناسب در این کشور داشته باشید میتوانید تمامیهزینههای زندگی خود را پرداخت کرده و هر ماه مبلغ قابل توجهی نیز پس انداز کنید. در صورتی که رزومه کاری شما حرفه ای باشد حتی ممکن است درآمد بیشتری این میزان هم تحت عنوان حقوق دریافت کنید. پس نتیجه میگیریم که اگر تخصص شخصی در زمینه یکی از مشاغل پردرآمد در آلمان باشد ممکن است درآمد او به ۹۲ هزار یورو در سال نیز برسد.
شرایط لازم برای اخذ ویزای جستجوی کار در آلمان
ویزای جاب سیکر آلمان به شما این امکان را میدهد تا در ۶ ماه اقامت در این کشور شغل مناسب خود را انتخاب کنید. در صورتی که قبل از پایان این مدت بتوانید مشغول به کار شوید، ویزای کاري آلمان به شما داده خواهد شد. ویزای کاری یا اجازه کار در آلمان به شما فرصت زندگی و کار در این کشور را میدهد اما همانطور که گفتیم باید برای دریافت آن حداقل ۳ سال سابقه کار و تمکن مالی کافی جهت پوشش هزینههای خود را داشته باشید.
علاوه بر آن حداقل ۸۶۴۰ یورو از در طول مدت ویزا از حساب شما مسدود میشود. هزینه لازم برای دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان برای بسیاری از متقاضیان در سالهای گذشته حدود ۷۵ یورو بوده است که برخی از اتباع نیز از پرداخت آن معاف بودند.
وضعیت و قوانین و فرهنگِ کار در آلمان
فرهنگ و قواعد کار در آلمان یکی از مهم ترین موارد قابل بررسی برای متقاضیان این شیوه مهاجرتی محسوب میشود. اکثر قوانین کار در این کشور به نفع کارمندان است و چیزی به اسم قرارداد ضمیمه یا رضایت دو طرفه وجود ندارد که کارفرمایان بتوانند از آن سوء استفاده کنند. در قرارداد کاری میبایست به شرایط اصلی کار مورد نظر از جمله حقوق، مزایا، تاریخ شروع قرارداد، تعداد مرخصیهای مجاز، محل انجام کار و سایر موارد اشاره شود.
قراردادهایی که محدودیت زمان دارند در این کشور بسیار نادر بوده و غالباً کارفرماها قراردادهای خود را به مدت نامحدود میبندند. اشتغال به کار در روزهای تعطیل و شنبهها در آلمان ممنوع اعلام شده است. طبق قانون کار باید کارمندان ۲۰ روز در سال حق مرخصی داشته باشند. در صورتی که کارمند دچار بیماری خاصی شود باید از شش و حتی ۱۲هفته حقوق کامل خود را از جانب کارفرما دریافت نماید. بانوان نیز در دوران بارداری خود از تمامی حقوق خود برخوردار هستند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان
آماده سازی مدارک لازم برای دریافت ويزاي كاري المان و چینش آنها یکی از اقدامات مهمی است که باید تحت نظر مشاور انجام شود. مشاوران ما در موسسه مهاجرتی میرداماد آماده همکاری با متقاضیان این روش مهاجرتی میباشند ازجمله مدارکی که باید به سفارت آلمان ارائه دهید باید به موارد زیر اشاره کرد:
- اسکن کپی و اصل پاسپورت
- ارائه کاورلتر که به نوعی انگیزه نامه و برنامههای کاریابی متقاضی را نشان میدهد، محسوب میشود.
- فرم تکمیل شده درخواست ويزاي كاري المان
- تمامی مدارک تحصیلی به همراه ترجمه آنها
- رزومه کامل تعیین محل زندگی شخص در آلمان
- ارائه مدارک تمکن مالی برای پوشش هزینههای مدت زمان حضور در این کشور
- مدارک هویتی کامل از قبیل شناسنامه و کارت ملی
- مدارک مربوط به بیمه
چگونه در آلمان کار پیدا کنیم؟
روشهای مختلفی برای پیدا کردن کار در کشور آلمان وجود دارد نکته قابل توجه این است که متقاضی باید حتماً رزومه خوبی برای کار در این کشور داشته باشد و مدرک زبان خود را تا سطح متوسطی برساند. شانس کسانی که به زبان آلمانی مسلط هستند برای پیدا کردن کار بیشتر خواهد بود چرا که رقابت و تعداد درخواستها برای اشتغال به کار طی سالهای اخیر بسیار زیاد شده است. برای پیدا کردن کار در آلمان میتوانید از سایتهای کاریابی، موسسات کاریابی، سفارتخانهها، شبکههای اجتماعی و روزنامهها کمک بگیرید.
وبسایتهای اینترنتی کاریابی در آلمان
با پیشرفت تکنولوژی امروزه سایتهای تخصصی متعددی در آلمان ایجاد شدهاند که مشاغل میتوانند موقعیتهای شغلی خود را در آن اعلام کنند. کارفرمایان در این وب سایتها تمام شرایط لازم خود را برای استخدام درج میکنند. متقاضیان با ایجاد پروفایل و درجه مشخصات هویتی تحصیلی و فنی خود میتوانند برای هر یک از این موقعیتهای شغلی درخواست دهند. از جمله مهمترین و بزرگترین این سایتها باید به موارد زیر اشاره کرد:
- stepstone.de
www.indeed.de
www.staufenbiel.de
www.jobvector.de
www.xing.de
www.linkedin.de
شرایط اخذ اقامت دائم آلمان بعد از کار در آلمان
در صورتی که متقاضی بتواند شغلی در این کشور پیدا کند تا تمام هزینههای زندگی سالیانه خود را به واسطه آن بپردازد، قادر خواهد بود به اقامت دائم آلمان برسد. پس از پیدا کردن کار به سادگی میتوانید مجوز اقامت کاری آلمان و بلوکارت آن را دریافت کنید. با داشتن بلو کارت قادر خواهید بود اقامت کاری آلمان را داشته باشید و بعد از گذشت ۲۱ الی ۳۳ ماه با توجه به سطح زبان خود اقامت دائم این کشور را از طریق کار به دست آورید. پس با این حساب، هر چه مهارت زبان آلمانی شما بالاتر باشد در مدت زمان کوتاه تری میتوانید اقامت دائم خود را دریافت کرده و از مزایای فوق العاده زندگی در قطب صنعتی و اقتصادی اروپا بهره مند شوید.
چقدر طول میکشد تا اقامت دائم آلمان بگیریم؟
بعد از دریافت ویزای کار خود در صورتی که ۵ سال پیاپی در آلمان زندگی کرده و مالیات بپردازید میتوانید واجد شرایط اخذ اقامت آلمان باشید. علاوه بر این پس از گذشته مدت زمان سه سال از دریافت اقامت دائم خود میتوانید پاسپورت و تابعیت این کشور را نیز دریافت کنید.
شرایط اخذ ویزای کار آلمان برای پرستاران و پزشکان
پرستاران و پزشکانی که شهروند خارج از اتحادیه اروپا هستند قادر خواهند بود با دریافت بلوکارت اتحادیه اروپا نسبت به مهاجرت به کشور آلمان اقدام کنند. بلوکارت نسبت به سایر ویزاها مزایای بیشتری دارد. با داشتن این کارت میتوانید راحت تر و سریع تر اقامت دائم آلمان را دریافت کنید. البته دریافت این کارت نیز شرایطی دارد از جمله شروط آن باید یک پیشنهاد شغلی با حداقل حقوق ۳۸۶۸۸ یورو در سال داشته باشید. همچنین باید مدرک تحصیلی شما نیز در آلمان به رسمیت شناخته شود.
مزایای ويزاي كاري المان
بالغ بر ۵۰ شرکت در آلمان از میان مجموع ۵۰۰ شرکت مطرح و برتر در سطح جهانی وجود دارند که به دنبال نیروی کار متخصص م