071-91009294  | 021-88724227  |

حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟

حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟

مشاوره فوری و کاملا رایگان با برترین و مجرب ترین مشاوران در ایران

مشاوره رایگان فوری

مشاوره رایگان تهران

مشاوره رایگان شیراز

فرم ارزیابی رایگان

کشور آلمان یکی از مقاصد مهم پناهندگی برای متقاضیانی است که به هر دلیل قصد ترک کشور خود و پناهندگی به این کشور را دارند. به طور کلی موضوع پناهندگی قبل از شکل گیری نظام مدرن حقوق بشری در اوایل قرن بیستم در جهان وجود داشته است و چندان موضوع جدیدی نیست. در واقع شهروندان یک کشور در همه زمان ها به دلایل مختلف مانند مشکلات و آزار و اذیت های اجتماعی و سیاسی و مذهبی به کشورهای امن پناهنده می شدند.

تاکنون در جهان در حدود 82.4 میلیون نفر خانه های خود را ترک کرده اند که معادل تعداد کل جمعیت کشور آلمان است. از این تعداد در حدود 48 میلیون نفر در کشورهای خود بنا به دلایل مختلف ناچار به ترک خانه های خود شده اند که آوارگان داخلی محسوب می شوند. اما در حدود 34.4 میلیون نفر پناهجویانی هستند که برای فرار از جنگ، آزار و اذیت های سیاسی و اجتماعی و یا درگیری های مسلحانه به کشورهای دیگر پناه آورده اند. در میان همه کشورهای جهان فقط 5 کشور و از جمله آلمان به بیشترین تعداد این پناهندگان پناه می دهند و در حدود 40% از آوارگان جهان را پذیرفته است.

کشور آلمان برای پناهندگان به این کشور سه روش اصلی پذیرش دارد. پناهنده سیاسی، پناهنده اجتماعی و پناهنده هم حمایت که از روش های اخذ اقامت کشور آلمان برای پناهندگان است. گرچه مشاوران موسسه مهاجرتی میرداماد به هیچ عنوان روش پناهندگی را به عنوان روش مهاجرت به آلمان توصیه نمی کنند و در این مورد خدمات مشاوره ای و مهاجرتی ارائه نمی دهند، اما این مقاله جالب را برای آگاهی مخاطبان و اطلاع از حقوق پناهندگی در آلمان تهیه کرده اند.

در این مقاله با میزان حقوق پناهندگی در کشور آلمان، حقوق ماهیانه پناهندگان در المان و حقوق پناهندگان در کمپ المان آشنا می شوید. علاوه بر این به پرسش های حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است؟ حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟ و حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ پاسخ مناسب داده می شود.

 

در این مطلب میخوانید

کشور آلمان دومین کشور اهدا کننده کمک های بشردوستانه

کشور آلمان دومین حامی بزرگ UNHCR یا کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای کاهش درد و رنج انسان های دیگر تلاش می کند. کشور آلمان به عنوان دومین کشور بزرگ اهداکننده کمک های بشردوستانه مسئولیت زیادی را بر عهده دارد. مسئولیت های آلمان در مورد کمک های بشردوستانه محافظت از پناهندگان، اعطای حقوق ماهیانه پناهندگان و ارائه حق و حقوق پناهندگان در آلمان می باشد.

در اواسط سال 2021 کشور آلمان گزارش داد که در حدود 1.24 میلیون پناهنده و در حدود 233.000 پناهجو در این کشور وجود دارند. بر اساس این گزارش کشور آلمان به بزرگترین میزبان پناهندگان در قاره اروپا تبدیل شده است. بیش از نیمی از پناهندگان از کشور سوریه هستند. علاوه بر این کشور آلمان میزبان حدود 27.000 متقاضی بدون تابعیت است. سالیان سال است که کشور آلمان پس از آمریکا دارای جایگاه دومین کشور کمک کننده به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می باشد.

در سال 2021 کشور آلمان در حدود 400 میلیون یورو به UNHCR کمک کرد و این سازمان در ماه اوت 2021 در بحران افغانستان و دیگر کشورهای نیازمند به سرعت توانست واکنش نشان دهد. برای سال 2022 میزان کمک مالی کشور آلمان چند برابر بیشتر از 120 میلیون یورویی است که قبلا تعهد داده شده بود.

نیازهای مالی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در 2 سال گذشته از حدود 8 تا 9 میلیارد دلار آمریکا بوده است که بخش زیادی از آن را کشور آلمان تامین کرده است.

 

حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان

اگر متقاضی قصد پناهنده شدن به کشور آلمان را داشته باشد، باید قبل از هر اقدامی میزان تمکن مالی خود را اعلام کند. متقاضیانی که فاقد هر گونه تمکن مالی می باشند، باید تقاضای کمک و حمایت مالی کنند که این حمایت می تواند شامل ارائه محل اسکان و اقامت، کمک هزینه زندگی برای خورد و خوراک و هزینه های دیگر باشد. اما توصیه می کنیم به جای استفاده از روش پناهندگی از روش های دیگیری همچون مهاجرت تحصیلی و یا مهاجرت کاری به آلمان اقدام نمایید.

بر این اساس برای حقوق پناهندگان در آلمان میزان مشخصی در نظر گرفته شده است تا بتوانند زندگی خود را تامین کنند. حمایت های مالی از جمله حق و حقوق پناهندگان در المان است که اهمیت زیادی برای پناهندگان دارد. توجه داشته باشید که افراد می توانند از روش های بسیار مطمئن تری نظیر مهاجرت کاری به آلمان، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در آلمان و یا روش تحصیلی اقدام به ورود به این کشور نمایند.

 

کشور آلمان به عنوان دومین کشور بزرگ اهداکننده کمک های بشردوستانه مسئولیت محافظت از پناهندگان، اعطای حقوق ماهیانه به پناهندگان و ارائه حق و حقوق پناهندگان در آلمان را بر عهده دارد

حق پناهندگی آلمان به چه کسانی تعلق می گیرد؟

بر اساس ماده 25 قانون اقامت آلمان و بند الف ماده 16 قانون اساسی آلمان حق پناهندگی به متقاضیانی تعلق می گیرد که به دلایل سیاسی در کشور خود مورد آزار و اذیت و تهدید و تعقیب دولت قرار گرفته باشند. حق پناهندگی سیاسی شامل متقاضیانی می شود که به سبب دین و مذهب، نژاد و باورهای سیاسی و یا متعلق بودن به یک گروه خاص سیاسی در معرض خطر جانی یا آزار و اذیت و تهدید به مرگ باشند.

ذکر این نکته ضروری است که پناهندگی سیاسی فقط با ورود به آلمان از طریق هواپیما امکان پذیر است. در واقع متقاضی نمی تواند با ورود به یک کشور امن اروپایی خود را به آلمان برساند و تقاضای پناهندگی سیاسی کند.

اگر درخواست پناهندگی سیاسی متقاضی مورد تایید قرار گیرد، متقاضی می تواند مجوز اقامت 3 ساله آلمان را دریافت کند. در ادامه به بررسی این پرسش ها می پردازیم که حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟ حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است؟ حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ و میزان حقوق پناهندگان در آلمان چقدر است؟

 

بر اساس کنوانسیون 1951 ژنو پناهنده چه کسی است؟

بر اساس کنوانسیون 1951 ژنو پناهنده کسی است که بنا به دلایل مختلف در خارج از کشور خود اقامت دارد. از جمله دلایل ترک وطن توسط پناهنده می توان نقص جدی حقوق بشر در مورد نژاد، مذهب، ملیت، اعتقادات سیاسی یا مذهبی و یا تعلق داشتن به گروه اجتماعی یا مذهبی یا سیاسی خاصی را نام برد.

بر این اساس پناهنده کسی است که به دلیل دارا بودن اعتقادات مختلف مورد آزار و اذیت و حتی تهدید به مرگ در کشور خود قرار گرفته و نمی تواند در کشور خود زندگی کند. و بر این اساس که افراد بومی آن کشور نمی توانند از این فرد در مقابل تهدیدات محافظت کنند، نیاز به جستجوی حمایت در کشور دیگری دارند.

بین پناهندگان و افرادی که دارای حق پناهندگی هستند، تفاوت زیادی وجود ندارد اما حمایت های بین این دو گروه کمی با هم متفاوت است. هر چند دلایل به رسمیت شناختن پناهنده در کشور حمایت کننده به طور کلی یکسان است.

بر اساس کنوانسیون 1951 ژنو اگر در کشور مبدا منطقه ای امن وجود داشته باشد که بدون ترس از تهدیدها امکان اقامت در آن وجود دارد، آن فرد نمی تواند به عنوان پناهنده شناخته شود.

بر اساس این قانون اگر افراد دارای شرایط پناهندگی باشند و به عنوان پناهنده شناخته شوند، حق دریافت اجازه اقامت را در ابتدا برای 3 سال دارند. اگر در طی این 3 سال وضعیت کشور پناهنده بهبود نیافت، مجوز اقامت برای پناهنده تمدید می شود.

 

حق و حقوق پناهندگی در آلمان بر طبق قانون اساسی

در جواب به پرسش حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است، البته از نظر قانون اساسی، می توان گفت حق پناهندگی بر طبق قانون اساسی کشور آلمان به پناهندگانی تعلق می گیرد که قربانی آزار و شکنجه سیاسی کشور خود قرار گرفته باشند. اما این شرط در صورتی است که پناهنده از یک کشور ثالث و امن به کشور آلمان پرواز نکرده باشد. بر اساس این قانون همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای نروژ و سوئیس کشورهای ثالث امن محسوب می شوند که در مجاورت کشور آلمان قرار دارند.

بر اساس قانون اساسی کشور آلمان به متقاضیانی که از طریق راه زمینی به کشور آلمان وارد می شوند نیز پناهندگی داده نمی شود. بر این اساس و طبق قانون اساسی آلمان بند 16 الف فقط تعداد کمی می توانند حق پناهندگی آلمان را دریافت کنند.

 

بر اساس قانون اساسی کشور آلمان به متقاضیانی که از طریق راه زمینی به کشور آلمان وارد می شوند پناهندگی داده نمی شود.

 

متقاضیان واجد شرایط پناهندگی آلمان کدامند؟

متقاضیان پناهندگی آلمان برای به رسمیت شناختن پناهندگی و برخورداری از حقوق پناهندگی در کشور آلمان باید واجد شرایط پناهندگی آلمان باشند. برخی از شرایط متقاضیان برای پناهندگی در آلمان عبارت است از:

 

اگر متقاضی از طریق هوایی وارد کشور آلمان شده باشد، در صورتی که پس از بازگشت به کشور خود مورد آزار و اذیت و شکنجه و تهدید قرار گیرد، به عنوان متقاضی واجد شرایط پناهندگی در نظر گرفته می شود.

آزار و اذیت سیاسی به معنای تهدید برای جان متقاضی و اعضای خانواده وی، زندان و یا موارد دیگر نقض حقوق بشر از جمله تهدید به دلیل نژاد، مذهب، ملیت، اعتقادات سیاسی و یا تعلق به یک گروه اجتماعی می باشد.

آزار و اذیت سیاسی باید از طرف دولت و یا نهادهای دولتی باشد.

آزار و اذیت سیاسی از طرف گروه های دیگر در صورتی پذیرفته است که این گروه دولت را سرکوب کند و یا دولت به اندازه کافی از شهروندان خود در مقابل تهدیدات این گروه محافظت نکند.

آزار و اذیت سیاسی باید به طور سیستماتیک و خاص، یک فرد یا یک گروه را مورد هدف قرار دهد.

آزار و اذیت از عواقب جنگ و یا بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و آتشفشان از جمله آزار و اذیت سیاسی محسوب نمی شود.

اگر متقاضی در کشور خود دارای منطقه ای امن باشد که بتواند در آن منطقه بدون ترس از تهدیدات دولت به کار و زندگی بپردازد، واجد شرایط پناهندگی برای آلمان نیست.

اگر متقاضی واجد شرایط برای پناهندگی کشور آلمان مورد پذیرش قرار گیرند، می توانند در ابتدا مجوز اقامت 3 ساله آلمان را دریافت کنند.

در صورتی که پس از 3 سال وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور متقاضی بهبود نیافت و تغییری نکرد، متقاضی می تواند مجوز اقامت موقت 3 ساله آلمان را تمدید کند.

 

حقوق پناهندگی در کشور آلمان و حفاظت فرعی

اگر متقاضی در کشور خود مورد آزار و اذیت سیاسی قرار نگرفته باشد اما با تهدید جدی ناشی از نقض حقوق بشر مواجه شده باشد، از حمایت های فرعی دولت آلمان برخوردار می شود. از جمله موارد تهدید جدی ناشی از نقض حقوق بشر در کشور متقاضی تهدید به مجازات اعدام، شکنجه، رفتار یا مجازات غیر انسانی یا تحقیرآمیز را می توان نام برد.

به خطر افتادن جان غیرنظامیان به دلیل درگیری های مسلحانه و خطرات عمومی در طول جنگ نیز از جمله تهدیدات جدی برای برخورداری از حفاظت فرعی در کشور آلمان محسوب می شود. با این وجود این قانون در صورتی برای این متقاضیان اعمال می شود که خشونت علیه غیرنظامیان منجر به مرگ یا جراحات جدی شود.

متقاضیانی که بر اساس این تهدیدات و خطرات در کشور خود از حمایت فرعی دولت آلمان برخوردار می شوند، واجد شرایط دریافت مجوز اقامت موقت یک ساله آلمان می باشند. پس از پایان یافتن این یک سال اگر وضعیت کشور متقاضی تغییر نکرده بود، مجوز اقامت برای 2 سال تمدید می شود.

 

حقوق پناهندگان در آلمان و مصونیت ملی برای اخراج از آلمان

برخی از متقاضیان درخواست پناهندگی آلمان در دسته بندی های پناهندگان شامل متقاضیان واجد شرایط پناهندگی و متقاضیان واجد شرایط حمایت فرعی قرار نمی گیرند. برای این متقاضیان اداره فدرال در آخرین مرحله بررسی می کند که آیا دلیل دیگری برای عدم بازگشت متقاضیان به کشور خود وجود دارد.

مثلا اگر متقاضی از بیماری صعب العلاجی رنج می برد که در کشور خود قابل درمان نیست و در کشور آلمان می توان به درمان آن امید داشت، با اقامت موقت متقاضی در آلمان موافقت می شود. متقاضیان با دارا بودن این شرایط می توانند مجوز اقامت یک ساله آلمان را با قابلیت تمدید این مجوز دریافت کنند.

اما اگر متقاضی دارای شرایط دیگر باشد که امکان بازگشت به کشور خود را نداشته باشد، مانند زمانی که متقاضی پاسپورت ندارد و یا دارای شرایط جسمی برای برگشت به کشور خود نباشد، نمی تواند قوانین آلمان را زیر پا بگذارد. در این شرایط اداره مهاجرت آلمان بررسی می کند که آیا متقاضی می تواند به طور موقت در کشور آلمان اقامت کند.

 

 

حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان

متقاضیانی که از طریق پناهندگی سیاسی یا اجتماعی موفق به اخذ اقامت 3 ساله آلمان شده اند از حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان برخوردار می شوند. از جمله حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان موارد زیر را می توان نام برد:

پناهندگان زیر سن قانونی 18 سال می توانند برای اقامت والدین خود در آلمان ویزای همراه دریافت کنند.

پناهندگان بالای سن قانونی می توانند برای اقامت همسر و فرزندان خود ویزای همراه خانواده دریافت کنند.

پناهندگان می توانند در آلمان در مشاغل مورد نیاز مشغول کار شوند.

پناهندگان بیکار می توانند حقوق بیکاری دریافت کنند و از طریق مراکز اشتغال می توانند کار مورد نظر را پیدا کنند.

پناهندگان می توانند کمک هزینه کودک و کمک هزینه والدین را دریافت کنند.

پناهندگان می توانند در دانشگاه های آلمان تحصیل کنند و یا در دوره های اوسبیلدونگ به آموزش حرفه ای بپردازند.

 

 

متقاضیانی که از طریق پناهندگی سیاسی یا اجتماعی موفق به اخذ اقامت 3 ساله آلمان شده اند از حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان برخوردار می شوند

 

حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟

بر اساس قانونی که از سال 1993 در کشور آلمان اجرا شد، پناهجویان آلمانی باید از کمک های دولتی برخوردار شوند. در سال 2012 این قانون به این صورت تغییر پیدا کرد که میزان حقوق پناهندگان در آلمان کافی نیست و باید افزایش پیدا کند.

در حال حاضر میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان در حدود 354 یورو می باشد که از میزان حقوق پناهندگان در آلمان در قانون این کشور کمتر است.

از میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان در حدود 219 یورو برای خورد و خوراک، پوشاک، هزینه های پزشکی و هزینه های شخصی صرف می شود. اگر پناهنده در مراکز اقامتی ویژه اقامت داشته باشند، در حدود دو سوم این میزان حقوق پناهندگی در آلمان را دریافت می کنند.

 

قوانین جدید در مورد میزان حقوق پناهندگان در آلمان

اخیرا وزیر کار آلمان پیشنهاد داده است که قانونی در راستای کاهش کمک های اجتماعی به پناهندگان در کمپ المان تصویب شود. اگر این قانون تصویب شود میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان در حدود 10 یورو کمتر می شود.

این در حالی است که سازمان ها و نهادهای حمایت کننده پناهجویان اعتقاد دارند که باید میزان حقوق پناهنده در المان به جای کاهش تا حدود 370 یورو افزایش یابد.

 

حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است؟

کشور بسیار توسعه یافته آلمان با سیستم اجتماعی قوی کمک های رفاهی خود را به پناهندگان در کمپ المان و همچنین شهروندان این کشور ارائه می دهد. پناهندگان و شهروندان در کشور آلمان بر اساس وضعیت شهروندی خود از حقوق قانونی مختلفی برخوردار می شوند. قانون اصلی در مورد ارائه حمایت های مادی و حقوق پناهندگان در آلمان Asylbewerberleistungsgesetz (AsylbLG). نام دارد. در پاسخ به انواع حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است، حقوق پناهندگان در کمپ المان بر اساس موارد زیر می باشد:

  • پرداخت پول توجیبی به عنوان حقوق پناهندگان در کمپ المان
  • پرداخت هزینه بهای اجاره مسکن و دیگر هزینه های زندگی
  • پرداخت بیمه ها و مزایای حق و حقوق اجتماعی

 

  • پرداخت پول توجیبی به عنوان حقوق پناهندگان در کمپ المان

به منظور روشن شدن این که وضعیت حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است، ذکر این نکته ضروری است که دولت آلمان از حق و حقوق پناهندگان در کمپ المان حمایت می کند. پول توجیبی و حمایت های مالی برای هزینه های زندگی و همچنین یارانه های متفاوت از جمله حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان است. در واقع پول توجیبی به آن دسته از پناهندگان در آلمان تعلق می گیرد که در داخل کمپ های پناهندگان اقامت داشته باشند.

میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان به عنوان پول توجیبی برای یک پناهنده بزرگسال مجرد در داخل کمپ های این کشور در حدود 163 یورو می باشد. این پول توجیبی برای تامین مایحتاج روزانه پناهندگان می باشد. موارد مصرف پول توجیبی به عنوان حقوق پناهندگان در کمپ المان شامل رفت و آمد، گذران اوقات فراغت، شرکت در برنامه های اجتماعی جامعه آلمانی و غیره می باشد.

 

میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان به عنوان پول توجیبی

میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است؟ و حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟ برای پاسخ به این پرسش ها باید بدانید که میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان بر اساس شرایط زندگی و وضعیت تاهل یا تجرد و سن و سال متفاوت است.

شرایط پناهندگانمیزان حقوق ماهیانه و مزایامیزان حقوق ماهیانه و مزایا
پناهنده مجرد163.00 یورو175.05 دلار آمریکا
همسر/ شریک زندگی147.00 یورو157.86 دلار آمریکا
پناهندگان بزرگسال در حال زندگی با خانواده یا بستری در بیمارستان131.00 یورو140.58 دلار آمریکا
پناهندگان نوجوان از 14 تا 17 سال111.00 یورو119.20 دلار آمریکا
پناهندگان کودک از 6 تا 13 سال109.00 یورو117.06 دلار آمریکا
پناهندگان کودک زیر 5 سال105.00 یورو112.76 دلار آمریکا

 

 

 

میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان به عنوان پول توجیبی برای یک پناهنده بزرگسال مجرد در داخل کمپ در حدود 163 یورو است که برای تامین مایحتاج روزانه پناهندگان می باشد

پرداخت هزینه بهای اجاره مسکن به عنوان حقوق پناهندگی در آلمان

پناهندگان در آلمان پس از ثبت در کمپ پناهندگان حق برخورداری از تامین هزینه های مسکن و محل اقامت، هزینه های خورد و خوراک و پوشاک، هزینه های وسایل گرمایشی و سرمایشی و بهداشتی را دارند. نیازهای شخصی و اجتماعی پناهندگان در کمپ المان یا به طور مستقیم از طرف کمپ و یا غیرمستقیم و به صورت حمایت های مالی تامین می شوند.

در واقع کمک های دولت آلمان به پناهندگان به صورت تهیه اقلام مورد نیاز آن ها برای استفاده طولانی مدت و یا به صورت اجاره و یا به صورت ارائه رایانه و کوپن کالا می باشد.

 

پرداخت بیمه و حق و حقوق اجتماعی به پناهندگان در آلمان

دولت آلمان در صورت نیاز علاوه بر تامین هزینه های زندگی و مسکن هزینه های دوران بارداری و یا زایمان را برای زنان باردار پناهنده در کمپ المان نیز تامین می کند. ارائه کمک های مالی به بیماران و افراد با ناتوانایی های شدید و همچنین نیازهای تغذیه ای کودکان و هزینه تحصیل و مدرسه برای جوانان نیز از جمله حق و حقوق پناهندگان در المان می باشد.

 

حقوق پناهندگان در آلمان در خارج از کمپ

میزان حقوق پناهندگان در آلمان برای پناهندگانی که در خارج از کمپ اقامت دارند با پناهندگان ساکن در کمپ ها متفاوت است. در پاسخ به پرسش حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ باید گفت این میزان حقوق برای پناهندگان داخل کمپ و خارج کمپ فرق می کند. به پناهندگان خارج از کمپ های پناهندگی در آلمان به جای پرداخت های غیر نقدی کمک هزینه زندگی و پول توجیبی پرداخت می شود. میزان حقوق پناهندگان در آلمان در خارج از کمپ ها ماهیانه در حدود 367.00 یورو می باشد.

 

میزان حقوق پناهندگان در آلمان خارج از کمپ

همان طور که قبلا ذکر شد، میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان بر اساس اقامت در کمپ های پناهندگی و یا اقامت در خارج از کمپ ها متفاوت است. بر این اساس حقوق پناهنده در المان در خارج از کمپ شامل هزینه های ضروری زندگی و هزینه های غیر از پول توجیبی برای زندگی و اقامت در خارج از کمپ ها عبارت است از:

شرایط پناهندگانمیزان حقوق ماهیانه و مزایامیزان حقوق ماهیانه و مزایا
پناهنده مجرد376.00 یورو394.12 دلار آمریکا
همسر/ شریک زندگی330.00 یورو354.39 دلار آمریکا
پناهندگان بزرگسال در حال زندگی با خانواده یا بستری در بیمارستان294.00 یورو315.73 دلار آمریکا
پناهندگان نوجوان از 14 تا 17 سال326.00 یورو350.09 دلار آمریکا
پناهندگان کودک از 6 تا 13 سال283.00 یورو303.91 دلار آمریکا
پناهندگان کودک زیر 5 سال249.00 یورو267.40 دلار آمریکا

 

 

چگونگی پرداخت حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان

دولت آلمان علاوه بر کمک هزینه زندگی شامل خورد و خوراک و پوشاک و هزینه های شخصی، هزینه های کرایه آپارتمان خارج از کمپ و وسایل سرمایشی و گرمایشی را نیز پرداخت می کند. علاوه بر این برای خرید وسایل منزل و اثاثیه خانه نیز فقط برای یک بار هزینه های لازم را پرداخت می کند. پس از 15 ماه اقامت در کشور آلمان و برخورداری از حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان پناهندگان می توانند از کمک های اجتماعی نیز برخوردار شوند.

 

میزان حقوق پناهندگان در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی

کشورهای مختلف اروپایی میزان متفاوتی از حقوق و مزایای پناهندگی را به پناهندگان پرداخت می کنند. میزان حقوق پناهندگان در آلمان و کشورهای دیگر بر اساس تعداد پناهندگانی که با هم زندگی می کنند، سن و دیگر شرایط بسیار متفاوت است.

تاکنون در این مقاله در چند بخش به این پرسش میزان حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟ پاسخ داده شده است. در این بخش به میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در آلمان می پردازیم. از مقایسه میزان حقوق ماهیانه پناهندگان در المان و دیگر کشورهای اروپایی نتیجه می گیریم که کشور آلمان پس از بلژیک و اتریش بالاترین میزان حقوق پناهنده به عنوان پول توجیبی را پرداخت می کند. جدول زیر میزان حقوق پناهنده در المان و دیگر کشورهای اروپایی را به ازای هر فرد بزرگسال نشان می دهد:

 

کشورهای اروپاییمیزان پول توجیبی پرداخت شده به پناهندگانمیزان حقوق و مزایا(1)میزان حقوق و مزایا(2)
اتریش40.00 یورو215.00 یورو365.00 یورو
بلژیک32.00 یورو244.00 یورو940.00 یورو
آلمان163.00 یورو204.00 یورو367.00 یورو
یونان90.00 یورو
اسپانیا52.00 یورو
ایتالیا75.00 یورو
فرانسه204.00 یورو
سوئد69.00 یورو204.00 یورو

 

 

کشور آلمان پس از بلژیک و اتریش بالاترین میزان حقوق پناهندگی را به عنوان پول توجیبی به پناهندگان پرداخت می کند.

سازمان های خیریه کمک کننده به پناهندگان در آلمان

سازمان های دولتی فراوانی در کشور آلمان تامین کننده منابع مالی برای کمک مالی به پناهندگان در آلمان می باشند. علاوه بر این سازمان های خیریه نیز نقش مهمی در تامین کمک های مالی و حقوق پناهنده در المان دارند. برخی از مهم ترین سازمان های خیریه کمک به پناهندگان در آلمان عبارتند از:

سازمان DRK – German Red Cross

صلیب سرخ آلمان کمک های این سازمان شامل حمایت مادی و ارائه مشاوره به پناهندگان، اجرای پروژه های حمایت مالی متنوع است.

سازمان Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

سازمان غیر-دولتی و خصوصی کمک های انسان دوستانه مانند هزینه دوره های زبان آلمانی و اشتغال برای پناهندگان را تامین می کند.

سازمان Aktion Deutschland Hilft

اتحاد سازمان های امدادی آلمان مشاوره های مختلف و حمایت های مادی را به پناهندگان ارائه می دهند. این سازمان ها هزینه های دوره زبان آلمانی، اوقات فراغت و اشتغال و دیگر هزینه های دیگر را پرداخت می کنند.

سازمان Brot für die Welt

یک سازمان کمک کننده حمایت های مادی به پناهندگان است که تحت نظارت کلیسای آلمان فعالیت می کند.

دیگر سازمان های خیریه کمک کننده و حمایت های مالی به پناهندگان در آلمان عبارت است از:

 

  • Arbeiterwohlfahrt (AWO)
  • ADRA Deutschland e.V.
  • CARE Deutschland-Luxemburg e.V.
  • Johanniter-Unfall-Hilfe
  • Malteser Hilfsdienst
  • Islamic Relief
  • World Vision Deutschland
  • Zentralwohlfahrtsstelle der Juden in Deutschland
  • Paritätischer Gesamtverband
  • arche noVa
  • Freunde der Erziehungskunst
  • HelpAge
  • LandsAid
  • SODI

 

 

حق و حقوق پناهندگی در کشور آلمان

هر متقاضی که تحت حمایت دولت آلمان قرار گیرد، می تواند پس از کامل کردن روند درخواست پناهندگی سیاسی در کشور آلمان زندگی کند. برای پناهندگی در المان دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد. حمایت های دولت آلمان از پناهندگان به شکل ها و انواع گوناگون و دارای پیش نیازها و حقوق متفاوت است.

اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان BAMF وظیفه رسیدگی به پرونده پناهندگی پناهجویان را به عهده دارند. بر اساس دلایلی که پناهنده نمی تواند به کشور خود بازگردد و در آن کشور زندگی کند، پرونده پناهنده مورد بررسی قرار می گیرد.

 

حقوق پناهندگی در کشور آلمان و بورسیه پناهندگان

وزارت امور خارجه فدرال آلمان از سال 1992 طرحی را برای اعطای بورسیه به پناهندگان مستعد در این کشور به ابتکار دانشگاه آلمانی آلبرت انیشتن در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اجرا کرد. بر اساس این طرح پناهندگان جوان و مستعد می توانند بورسیه های تحصیلی را از دانشگاه های آلمان دریافت کنند.

پناهندگان جوان با دریافت این بورسیه ها می توانند در دانشگاه های آلمان به رایگان تحصیل کنند و برای زندگی و آینده خود برنامه ریزی داشته باشند. پناهندگانی که از این بورسیه ها برخوردار می شوند می توانند با مشکلات مالی کمتری در کشور جدید به تحصیل خود ادامه دهند.

تاکنون در حدود 18.000 بورسیه تحصیلی به پناهندگان جوان واجد شرایط در آلمان اعطا شده است. علاوه بر این بورسیه ها و برنامه های حمایتی دیگری نیز برای زنان محروم در نظر گرفته شده است.

 

حقوق پناهندگی در کشور آلمان در مدت فرآیند پناهندگی

پناهجویان در مدت زمان طی شدن روند پناهندگی دارای حق و حقوقی هستند و می توانند از برخی خدمات اجتماعی و حق و حقوق پناهندگان در آلمان برخوردار شوند. تا این جا به پرسش های حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است، حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است و حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است تا حد امکان پاسخ داده شد. برخی از حقوق پناهجویان در آلمان در مدت فرآیند پناهندگی عبارت است از:

 

  • حق سکونت در پیدا کردن محل اقامت
  • حق برخورداری از مراقبت های پزشکی
  • حق فراگیری زبان آلمانی
  • حق برخورداری از حقوق اجتماعی
  • حق سرپرستی از کودکان
  • حق تحصیل در مدرسه
  • حق کار و اشتغال
  • حق کارآموزی
  • حق تحصیل در دانشگاه
  • حق سفر در کشور آلمان

 

پناهندگان در کشور آلمان از حق و حقوق تحصیل در مدارس، دانشگاه ها، کالج ها، کار و اشتغال، برخورداری از حقوق اجتماعی و فراگیری زبان آلمانی برخوردارند

حقوق پناهندگی در آلمان و حق سکونت

پناهجویان در ابتدا موظف به اقامت در کمپ پناهجویان در کشور آلمان و یا اقامتگاه اولیه می باشند. از جمله حقوق پناهندگان در کمپ المان دریافت کمک هزینه های تامین خورد و خوراک و غذا و پوشاک و هزینه های زندگی شخصی است. پس از 6 ماه پناهجویان می توانند به یک محل سکونت جمعی یا آپارتمان نقل مکان کنند. پناهجویان موظف هستند که پس از نقل مکان از اقامتگاه اولیه آدرس جدید خود را به اطلاع اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان یا در اصطلاح “بامف” ارسال کنند. احضاریه ها برای مصاحبه و یا مدارک دیگر به آدرسی ارسال می شود که پناهجو در اختیار بامف گذاشته است.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و برخورداری از مراقبت های پزشکی

پناهجویان در فاصله زمانی روند رسیدگی به پرونده درخواست پناهندگی آلمان از مراقبت های بهداشتی محدودی برخوردارند. پناهجویان حق قانونی درمان را فقط برای بیماری هایی دارند که حاد و شدید و با دردهای زیاد همراه باشد. البته برای درمان بیماری های مزمن می توان در طی روند رسیدگی به پرونده اقدام کرد.

زنان باردار و کودکان برای دریافت مراقبت های بهداشتی و واکسیناسیون با هیچ گونه محدودیتی روبرو نمی باشند.

بر اساس ایالت محل اقامت، پناهجویان از اداره اجتماعی بیمه یا کارت تندرستی دریافت می کنند. پناهجویانی که از 15 ماه قبل روند بررسی پرونده درخواست پناهندگان آن ها شروع شده باشد، می توانند از مزایای اجتماعی نیز برخوردار شوند. از جمله خدمات تامین اجتماعی برای این پناهجویان می توان اخذ کارت بیمه و دسترسی به مزایای صندوق های بیمه درمانی بدون محدودیت برای درمان بیماری های حاد و مزمن را نام برد.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق فراگیری زبان آلمانی

دولت آلمان برای فراگیری زبان آلمانی برای پناهندگان دوره های زبان آلمانی را ارائه می دهد. در واقع ارائه دوره های زبان آلمانی یکی از حق و حقوق پناهندگی در آلمان است که برای زندگی راحت و تعامل بهتر با جامعه آلمانی لازم و ضروری است.

دوره های زبان آلمانی برای پناهندگان در حدود 900 ساعت است که شامل آموزش زبان آلمانی و آموزش نظم و قانون، فرهنگ و آداب و رسوم کشور آلمان و ارزش ها و تاریخ این کشور می باشد.

علاوه بر این برای پناهندگانی که سواد خواندن و نوشتن ندارند نیز دوره ها و کلاس های مختلفی برگزار می شود. پناهندگان با شرکت در این کلاس ها و دوره های زبانی و آزمون های پایانی باید بتوانند مدرک زبان آلمانی B1 را دریافت کنند.

پناهندگان از کشورهای ایران، عراق، اریتره، سوریه و سومالی می توانند در این کلاس ها و دوره های زبان آلمانی شرکت کنند. پناهندگان از کشورهای امن (به جز کشورهای ذکر شده) مجوز شرکت در این دوره های زبان آلمانی را ندارند. پناهندگان برای شرکت در کلاس های زبان آلمانی باید از اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان مجوز کتبی دریافت کنند.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق برخورداری از حقوق اجتماعی

از دیگر حقوق پناهندگی در آلمان برخورداری از حقوق و مزایای اجتماعی است. حقوق پناهنده در المان برای برخورداری از مزایای اجتماعی به صورت دریافت کالاهای مورد نیاز و میزان حقوق ماهیانه و کوپن می باشد.

لازم به ذکر است که همه شهروندان آلمان از حقوق و مزایای اجتماعی بهره مند می شوند اما پناهندگان در مقایسه با شهروندان آلمانی میزان کمتری دریافت می کنند. حق و حقوق پناهندگان در اقامتگاه های اولیه پذیرش به صورت کالاهای اساسی برای زندگی، مواد غذایی و پوشاک و وسایل زندگی است.

پس از این اقامتگاه اولیه پناهندگان باید به کمپ های عمومی نقل مکان کنند. حق و حقوق پناهندگان در کمپ المان به صورت دریافت میزان حقوق ماهیانه پناهندگان و کالاهای اساسی برای زندگی است.

اگر پناهندگان تمایل به اقامت در آپارتمان ها و خانه های شخصی داشته باشند، دولت آلمان هزینه اجاره بهای آپارتمان و خانه های شخصی را پرداخت می کند.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق سرپرستی از کودکان

وضعیت کودکان و نوجوانان به عنوان پناهندگان جدا از وضعیت قانونی اقامت والدین آنها می باشد. کودکان خردسال باید برای آشنایی با زبان آلمانی و آشنایی با زندگی در کشور آلمان به مهدکودک های مختص پناهندگان بروند.

از مهم ترین شرایط لازم برای تحصیل در مدارس آلمان تسلط به زبان آلمانی است که شرایط فراگیری زبان آلمانی برای کودکان دارای وضعیت پناهندگی در آلمان مهیا شده است. هزینه های مهد کودک برای کودکان دارای وضعیت پناهندگی از طرف اداره جوانان آلمان تامین می شود.

 

هزینه های مهد کودک برای کودکان دارای وضعیت پناهندگی از طرف اداره جوانان آلمان تامین می شود.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق تحصیل در مدرسه

به طور معمول تحصیل در آلمان برای کودکان از 6 سالگی آغاز می شود و کودکان پس از تمام شدن دوره مهدکودک باید تحصیل در مدارس را شروع کنند. کودکان دارای وضعیت پناهندگی چه در حال طی کردن فرآیند پناهندگی باشند و چه به عنوان پناهنده اقامت آلمان را دریافت کرده باشند، از حقوق پناهندگی در آلمان در مورد تحصیل در مدارس این کشور برخوردارند.

در برخی از مدارس آلمان برای کودکان نا آشنا به زبان آلمانی کلاس های آمادگی زبان آلمانی برگزار می شود تا کودکان در این کلاس ها علاوه بر زبان آلمانی فرهنگ و آداب و رسوم جامعه آلمانی را نیز فرا گیرند.

کودکان دارای وضعیت پناهندگی با شرکت در این کلاس ها برای تحصیل در کلاس های درس مدرسه آمادگی های لازم را کسب می کنند.

روش ثبت نام و تحصیل در مدارس آلمان بر اساس نوع ایالت های مختلف این کشور متفاوت است. گرچه هزینه تحصیل در مدارس دولتی آلمان رایگان است، اما برای تامین هزینه های خرید کتاب و وسایل تحریر پناهندگان می توانند از اداره اجتماعی آلمان درخواست کمک مالی کنند.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق کار و اشتغال

از دیگر حق و حقوق پناهندگان در المان حق کار و اشتغال می باشد که با شرط و شرایطی همراه است؛ هرچند که متقاضیان این امکان را دارند که از طریق مهاجرت کاری به آلمان با امنیت بیشتری به کار در این کشور بپردازند. . یک پناهنده در 3 ماه اول فرآیند پناهندگی اجازه کار در کشور آلمان را ندارد. در واقع یک پناهنده تا زمان اقامت در اقامتگاه اولیه پذیرش یعنی در حدود 6 ماه اجازه کار و اشتغال را نخواهد داشت.

پس از طی شدن 6 ماه اقامت در اقامتگاه اولیه پناهنده می تواند برای کار در این کشور اقدام کند. بر این اساس باید خود را به عنوان جویای کار به اداره کار آلمان معرفی کند. اداره کار آلمان برای کاریابی از پناهنده حمایت می کند.

اخذ مجوز کار آلمان برای کار و اشتغال پناهندگان در کشور آلمان الزامی است و پناهندگان باید این مجوز کار را از اداره اتباع خارجی دریافت کنند.

پناهندگان از کشورهای امن مجوز کار و اشتغال در طول فرآیند پناهندگی را ندارند. در حال حاضر کشورهای امن آلبانی، بوسنی و هرزگوین، غنا، کوزوو، مقدونیه، سنگال، صربستان و مونته نگرو می باشند.

پناهندگان از کشورهای غیر امن مانند ایران، عراق و سوریه مجاز به اخذ ویزای کار در طی فرآیند پناهندگی در آلمان می باشند.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق کارآموزی

حق کارآموزی و کارورزی از دیگر حقوق پناهنده در المان است که برای کار و اشتغال در این کشور بسیار ضروری است. پناهندگان با شرکت در دوره های کارآموزی صلاحیت انجام یک کار و حرفه خاص را کسب می کنند و برای ورود به بازار کار آمادگی های لازم را دریافت می کنند.

پناهندگان از کشورهای امن حق کارآموزی در طول فرایند پناهندگی را ندارند. در حال حاضر کشورهای امن آلبانی، بوسنی و هرزگوین، غنا، کوزوو، مقدونیه، سنگال، صربستان و مونته نگرو می باشند. پناهندگان از کشورهای غیر امن مانند ایران، عراق و سوریه مجاز به شرکت در دوره های کارآموزی در طی فرآیند پناهندگی در آلمان می باشند.

پناهندگان می توانند در کالج ها و مدرسه های فنی در دوره های کارآموزی شرکت کنند. دوره های کارآموزی فراوانی برای پناهندگان و متقاضیان کار و اشتغال در آلمان وجود دارد. برخی از کالج ها شرایط کار و اشتغال برای فارغ التحصیلان را نیز فراهم می کنند.

مدت زمان کارآموزی در کالج ها و مدارس فنی و حرفه ای آلمان از حدود 2 تا 3 است که در برخی موارد در این مدت آموزش حقوق و دستمزد نیز به پناهندگان پرداخت می شود. از بهترین دوره های کارآموزی برای پناهندگان در آلمان دوره پرستاری سالمندان را می توان نام برد. وجود سالمندان فراوان و سالخورده شدن جمعیت آلمان اشتغال بیش از پیش پرستاران سالمند را در این کشور ضروری کرده است.

پناهندگان پس از طی کردن 3 ماه از فرآیند پناهندگی مجوز شرکت در دوره های کارآموزی را دارند، به شرط این که دارای تحصیلات دیپلم متوسطه و مدرک زبان آلمانی باشند. البته دارا بودن مجوز از اداره اتباع خارجی نیز الزامی است. مجوز اداره اتباع خارجی زمانی برای پناهندگان صادر می شود که پناهنده موظف به اقامت در اقامتگاه اولیه نباشد.

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق تحصیل در دانشگاه

همه متقاضیان بین المللی و پناهندگان اعم از زن و مرد امکان تحصیل در دانشگاه های آلمان را دارند. البته برای تحصیل در دانشگاه های آلمان شرایطی همچون دارا بودن مدرک زبان آلمانی، دارا بودن مدرک دیپلم دبیرستان و دارا بودن تمکن مالی الزامی است.

به طور کلی متقاضیان بین المللی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی کافی دارند. اما اگر متقاضی فاقد تمکن مالی کافی باشد، می تواند از کمک های مالی دولت آلمان بر اساس قانون فدرال حمایت از تحصیل برخوردار شود.

اما پناهندگان در طول مدت فرآیند پناهندگی امکان دریافت کمک های مالی از دولت آلمان برای تحصیل در دانشگاه را ندارند. البته در صورتی که بر اساس کنوانسیون پناهندگی ژنو و بر طبق قانون اساسی آلمان پناهنده به طور قانونی مجوز اقامت آلمان را دریافت کند، می تواند از این کمک های مالی برای تحصیل بهره مند شود.

اگر دانشگاه مورد نظر برای تحصیل پناهنده در آلمان در شهر دیگری باشد، پناهنده باید مجوز لازم برای خارج شدن از محدوده مجوز اقامت را از مراجع قانونی اخذ کند. در واقع پناهندگان اجازه مسافرت و نقل مکان در خارج از محدوده اقامت خود در کشور آلمان را ندارند.

 

پناهندگان در طول مدت فرآیند پناهندگی امکان دریافت کمک های مالی از دولت آلمان برای تحصیل در دانشگاه را ندارند

 

حقوق پناهندگی در آلمان و حق سفر در داخل آلمان

پناهندگان در ابتدای فرآیند پناهندگی در آلمان مجوز سفر در داخل کشور آلمان را بدون موافقت اداره اتباع بیگانه ندارند. محدودیت سفر در داخل کشور آلمان برای پناهندگان حداقل تا 3 ماه اول اقامت در اقامتگاه های اولیه برقرار است. اگر پناهنده بیشتر از 3 ماه در اقامتگاه اولیه اقامت داشته باشد، این محدودیت تا 6 ماه ادامه دارد.

در واقع پناهندگان از خارج شدن از محدوده اقامت اولیه منع شده اند و در این مدت اجازه سفر در داخل آلمان یا خارج از آن را ندارند.

اگر پناهندگان بنا به دلایلی اصرار به سفر به داخل آلمان دارند، باید با مراجعه به اداره اتباع بیگانه مجوز ویژه سفر به داخل آلمان را دریافت کنند. اگر اداره اتباع بیگانه و اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان با درخواست پناهنده موافقت نکند، محدودیت خروج از محدوده اقامت اولیه به حالت خود برقرار است.

همه پناهندگان از کشورهای امن باید تا تمام شدن فرآیند پناهندگی در اقامتگاه اولیه اقامت کنند و تا مشخص شدن وضعیت اقامت خود مجوز خروج از کشور آلمان یا سفر به داخل آلمان را ندارند.

 

همیاری پناهندگان در طی فرآیند پناهندگی در آلمان

همه پناهندگان دارای حق و حقوق پناهندگی در آلمان برای رسیدگی منصفانه به پرونده پناهندگی شان می باشند. علاوه بر این اداره های دولتی آلمان نیز باید در تمام مدت رسیدگی به پرونده پناهندگی به فرد پناهنده دسترسی داشته باشند.

پناهندگان باید تغییر آدرس و نشانی محل اقامت خود را به اداره فدرال اعلام کنند. زیرا دستورهای مهم اداره های آلمان به آدرسی فرستاده می شود که پناهنده در اختیار آنها قرار داده است.

پناهنده باید در مصاحبه های شخصی در اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان با دلایل منطقی عدم بازگشت به کشور خود را بیان کند. مسئولان اداره های دولتی وظیفه پرسش از پناهنده و بررسی دلایل منطقی و غیر منطقی برای عدم بازگشت به کشور وی را بر عهده دارند.

سخن پایانی

در این مقاله حقوق پناهندگی در کشور آلمان، میزان حقوق پناهندگان در آلمان و حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت.

علاوه بر این پاسخ های مناسب برای این پرسش های رایج ارائه شد: حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است؟ حقوق پناهندگان در کمپ المان چگونه است؟ حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ حق و حقوق پناهنده در المان از لحاظ مزایای اجتماعی چگونه است؟

گرچه مشاوران موسسه مهاجرتی میرداماد برای همه پرسش های متقاضیان در مورد حق و حقوق پناهندگی در آلمان چگونه است و یا حقوق ماهیانه پناهندگان در المان چقدر است؟ آگاهی کامل دارند، اما این روش مهاجرتی را به هیچ وجه توصیه نمی کنند.

ذکر این نکته ضروری است که مطالب این مقاله بر اساس آخرین قوانین مهاجرتی نوشته شده است اما با گذشت زمان و تغییر قوانین ممکن است تغییر کند.

بدون شک بسیاری از متقاضیان بدون مشاوره های مهاجرتی و بدون کمک از کارشناسان موسسه های مهاجرتی قادر به ارائه درخواست و ارسال مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان می باشند، اما کمک از مشاوران و کارشناسان ماهر موجب تسریع در روند اخذ ویزا و تضمین انجام کارهای مهاجرت  برای متقاضیان واجد شرایط می شود.

اگر از شرایط و حقوق پناهندگی در آلمان و میزان حقوق پناهندگان در آلمان آگاه نیستید، می توانید سوال های خود را در بخش دیدگاه این مقاله مطرح کنید تا کارشناسان و مشاوران مهاجرتی مطلع و باتجربه و آگاه از آخرین قوانین مهاجرتی به آن ها پاسخ دهند.

مشاوران و کارشناسان ارشد موسسه مهاجرتی میرداماد با اطلاع از همه خطرات پیش روی پناهندگان مهاجرت از روش های قانونی و بدون خطر را به همه متقاضیان توصیه می کنند.

 

سوالات متداول در مورد حقوق پناهندگی در آلمان

 

آیا هزینه بهای اجاره مسکن به عنوان حقوق پناهندگی در آلمان پرداخت می شود؟

بله. پناهندگان در آلمان پس از ثبت در کمپ پناهندگان حق برخورداری از تامین هزینه های مسکن و محل اقامت، هزینه های خورد و خوراک و پوشاک، هزینه های وسایل گرمایشی و سرمایشی و بهداشتی را دارند. نیازهای شخصی و اجتماعی پناهندگان در کمپ المان یا به طور مستقیم از طرف کمپ و یا غیرمستقیم و به صورت حمایت های مالی تامین می شوند.

 

آیا بیمه و حق و حقوق اجتماعی به پناهندگان در آلمان پرداخت می شود؟

دولت آلمان در صورت نیاز علاوه بر تامین هزینه های زندگی و مسکن هزینه های دوران بارداری و یا زایمان را برای زنان باردار پناهنده در کمپ المان را نیز تامین می کنند. ارائه کمک های مالی به بیماران و افراد با ناتوانایی های شدید و همچنین نیازهای تغذیه ای کودکان و هزینه تحصیل و مدرسه برای جوانان نیز از جمله حق و حقوق پناهندگان در المان می باشد.

 

میزان حقوق پناهندگان در آلمان در خارج از کمپ چقدر است؟

به پناهندگان خارج از کمپ های پناهندگی در آلمان به جای پرداخت های غیر نقدی کمک هزینه زندگی و پول توجیبی پرداخت می شود. میزان حقوق پناهندگان در آلمان در خارج از کمپ ها ماهیانه در حدود 367.00 یورو می باشد.

 

آیا پناهندگان در آلمان حق کار و اشتغال دارند؟

یک پناهنده تا زمان اقامت در اقامتگاه اولیه پذیرش یعنی در حدود 6 ماه اجازه کار و اشتغال را نخواهد داشت. پس از طی شدن 6 ماه اقامت در اقامتگاه اولیه پناهنده می تواند برای کار در این کشور اقدام کند. بر این اساس باید خود را به عنوان جویای کار به اداره کار آلمان معرفی کند. اداره کار آلمان برای کاریابی از پناهنده حمایت می کند.

 

آیا پناهندگان در آلمان حق فراگیری زبان آلمانی را دارند؟

بله. دولت آلمان برای فراگیری زبان آلمانی برای پناهندگان دوره های زبان آلمانی را ارائه می دهد. دوره های زبان آلمانی برای پناهندگان در حدود 900 ساعت است که شامل آموزش زبان آلمانی و آموزش نظم و قانون، فرهنگ و آداب و رسوم کشور آلمان و ارزش ها و تاریخ این کشور می باشد.

علاوه بر این برای پناهندگانی که سواد خواندن و نوشتن ندارند نیز دوره ها و کلاس های مختلفی برگزار می شود. پناهندگان با شرکت در این کلاس ها و دوره های زبانی و آزمون های پایانی باید بتوانند مدرک زبان آلمانی B1 را دریافت کنند.

 

 

 

اسکرول به بالا