071-91009294  | 021-88724227  |

کار آفرینی در کشور آلمان چگونه است؟

کار آفرینی در کشور آلمان چگونه است؟

مشاوره فوری و کاملا رایگان با برترین و مجرب ترین مشاوران در ایران

مشاوره رایگان فوری

مشاوره رایگان تهران

مشاوره رایگان شیراز

فرم ارزیابی رایگان

کشور آلمان به دلیل داشتن اقتصادی پیشرفته به یکی از بهترین گزینه ها برای کار آفرینی تبدیل شده است. این کشور به ایده های کار آفرین و خلاق، حتی بیشتر از تزریق پول به چرخه اقتصادی خود بها می دهد. به همین دلیل کشور آلمان، دریافت اقامت اروپا را از این طریق برای افراد کار آفرین فراهم ساخته است. طبق آمار به دست آمده ویزای کار آفرینی آلمان، یکی از پر تقاضاترین ویزا ها توسط کار آفرینان در سراسر دنیا می باشد. در این مقاله در مورد کارآفرینی در آلمان و اخذ اقامت این کشور از طریق این حرفه صحبت می کنیم و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

کارآفرینی در کشور آلمان

کار آفرینی به معنای ایجاد اشتغال کوچک و راه اندازی یک کسب و کار با هدف در آمد زایی می باشد که بعد ها فرد بتواند آن را تبدیل به یک تجارت بزرگ در مقیاس بالا نماید. افراد کار آفرین دارای ذهنی پویا  و برنامه ریز، به ویژه در سرمایه گذاری و کار های اقتصادی می باشند. این افراد توانایی این را دارند که در هر جایی که باشند، یک حرفه یا شغل را برنامه ریزی کرده و خلق کنند. افراد کار آفرین جدا از اینکه خودشان را از نظر مالی تامین می کنند، افراد دیگری را نیز مشغول به کار کرده و کسب و کاری پر رونق برای آن ها فراهم می کنند.

آلمان بعد از ژاپن و امریکا سومین کشور اقتصادی جهان شناخته می شود که در حال حاضر پذیرای 28 برند و شرکت معتبر در سطح جهانی می باشد. بنا براین کشور آلمان همان طور که در بالا به آن اشاره شد گزینه مناسبی برای سرمایه گذاران و افراد کار آفرین می باشد. افراد می توانند اقدام به مهاجرت کاری به آلمان نمایند. از آن جایی که کشور آلمان شرایط اقتصادی پر سودی دارد، کار آفرینان و سرمایه گذاران می توانند با خیالی آسوده در این کشور به سرمایه گذاری بپردازند و سود خوبی نیز به دست آورند. علاوه بر این به دلیل کمبود نیروی کار در آلمان و نیاز این کشور به افرادی برای چرخاندن اقتصاد آن، افراد زیادی از سراسر دنیا برای کار به این کشور مهاجرت می کنند. بنابراین کار آفرینان هیچ دغدغه ای برای تامین نیروی کار خود در آلمان نخواهند داشت و می توانند از افراد جوان و پویا بهره مند شوند.

شرایط کار آفرینی در کشور آلمان

کشور آلمان برای مشاغل نو پا تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است و با ارائه کمک هزینه هایی در این زمینه توجه کار آفرینان را به خود جلب می کند. در نظر گرفتن وام های ویژه، صندوق های سرمایه گذاری و سایر تشویق کننده های مالی از تمهیداتی است که دولت آلمان برای کار آفرینان در نظر گرفته است. اما با همه این ها، راه اندازی کسب و کار و کار آفرینی در آلمان کار ساده ای نیست.

کار آفرینی به معنی راه اندازی یک کسب و کار به منظور کسب درآمد می باشد

برای اینکه بتوانید اقدام به مهاجرت به آلمان نموده و به عنوان کار آفرین در آلمان سرمایه گذاری کنید، باید یک طرح توجیهی قانع کننده به دولت آلمان ارائه دهید. در واقع شما باید ثابت کنید که شرکت تازه تاسیس شما به پیشرفت آلمان کمک کرده و منافع اقتصادی این کشور را تامین خواهد کرد. در این قسمت به برخی از شرایط لازم برای کار آفرینی در کشور آلمان اشاره می کنیم:

  • فعالیت اقتصادی شما بر اقتصاد آلمان تاثیر مثبتی داشته باشد.
  • به زبان آلمانی تسلط داشته باشید.
  • باید تمکن مالی جهت تامین هزینه های زندگی در آلمان را در مدت اقامت خود داشته باشید.
  • توانایی ایجاد شغل در کشور آلمان را داشته باشید.
  • بتوانید از طریق وام و یا سرمایه، برای کار نو پای خود بودجه مالی تهیه کنید.
  • در کشور آلمان برای محصول یا خدمات شما، تقاضا وجود داشته باشد.
  • حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی یک شرکت (حداقل 25 هزا یورو) را داشته باشید.

اصطلاحات رایج در کار آفرینی

برخی از اصطلاحات در حوزه کار آفرینی که باید بدانید عبارتند از:

  • Bürgeramt (دفتر شهروندان آلمان): محلی که آدرس خود را باید در ان جا ثبت کنید.
  • Aufenthaltstitel (اجازه اقامت یا ویزا): شهروندان کشور هایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند باید برای فریلنسری یا راه اندازی کسب وکار در آلمان اجازه اقامت داشته باشند.
  • Gewerbeschein (مجوز تجارت): اجازه مربوط به کار آفرینی را مجوز تجارت می گویند.
  • Finanzamt (اداره مالیات): محلی است که باید کسب و کار خود را در آن ثبت کرده و مالیات بپردازید.
  • Anmeldung: ثبت آدرس محل زندگی شما در آلمان
  • Freiberufler: فریلنسر
  • Steueridentifikationsnummer: شناسه مالیاتی
  • Handelsregister: ثبت علامت تجاری
  • Anmeldebestätigung: گواهی ثبت نام

مراحل کار آفرینی در کشور آلمان

راه اندازی کسب و کار جدید در آلمان با همه خوبی ها و مزایایی که دارد، یک سری معایب نیز دارد که یکی از آن ها پیچیدگی مراحل اداری آن است. برای مثال شغل جدید در آلمان نیازمند ثبت نام در اتاق بازرگانی محلی، ثبت احوال، دفتر مالیات و تجارت محلی و یا هر سازمان مرتبط با استارتاپ می باشد. جالب است بدانید که کشور آلمان در رتبه بندی ” شاخص آسانی انجام کسب و کار” رتبه 125 را از آن خود کرده است و این یعنی موانع زیادی مقابل کار های جدید و استارتاپی وجود دارد. در ادامه مراحلی که لازم است برای کار آفرینی در کشور آلمان طی کنیم، آورده شده است:

ثبت نشانی محل زندگی خود در کشور آلمان

قبل از راه اندازی کسب و کار در این کشور باید ابتدا اطمینان کسب کنید که آیا اجازه دارید به مدت طولانی در آلمان اقامت داشته باشید یا نه. بعد از کسب اجازه از کشور آلمان برای خود اشتغالی، باید به دولت این کشور ثابت کنید که تجارت شما برای این کشور سود آور بوده و منافع اقتصادی آلمان را تامین می کند و همچنین از لحاظ مالی، تمکن لازم برای اجرا کردن ایده خود را دارید. بعد از اجازه اقامت باید آدرس محل زندگی خود را به طور رسمی در دفتر شهروندان آلمان ثبت کنید که هنگام ثبت نام، شناسه مالیاتی و گواهی ثبت نام دریافت خواهید کرد که برای ویزای کار آفرینی آلمان و شروع کار و همچنین افتتاح حساب به این گواهی نیاز خواهید داشت.

داشتن تمکن مالی یکی از اصلی ترین شروط کار آفرینی در آلمان می باشد
داشتن تمکن مالی یکی از اصلی ترین شروط کار آفرینی در آلمان می باشد

افتتاح حساب

برای این که بتوانید کسب و کار خود را در اداره مالیات ثبت کنید لازم است یک حساب بانکی اروپایی داشته باشید. حتما نیازی به داشتن حساب بانکی تجاری نمی باشد و افتتاح حساب بانکی معمولی نیز کفایت می کند.

درخواست ویزای خود اشتغالی

برای کار آفرینی در کشور آلمان باید ویزای کاری دریافت کنید که این گرفتن ویزا شامل تمام کشور های غیر اتحادیه اروپا خواهد بود. برخی ویزا های کاری همچون ویزای کاری جاب سیکر، فریلنسری یا کارت آبی اتحادیه اروپا، ویزای Au Pair و … به شما این اجازه را می دهند که در آلمان کار کنید ولی نمی توانید با آن ها کسب و کار راه اندازی کنید. برای راه اندازی بیزینس در آلمان باید ویزای خود اشتغالی دریافت کنید که دریافت این ویزا مستلزم اخذ اجازه اقامت در آلمان می باشد. معمولا در اجازه اقامت افراد متن ” Selbständige Tätigkeit gestattet” نوشته می شود که به معنای اجازه خود اشتغالی می باشد و با داشتن این اجازه شما قادر خواهید بود که کسب و کار خود را شروع کنید.

در نظر داشته باشید که یکی دیکر از روش های کار در آلمان اخذ ویزای جاب آفر آلمان می باشد که از طریق آن می توان به اقامت کاری این کشور دست یافت.

مشورت با مشاوران مالیاتی

با کمک گرفتن از مشاور مالیاتی می توان در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی نمود. این مشاوران می توانند تجارت شما را به ثبت رسانده و در موردن گرفتن اظهار نامه مالیاتی به شما کمک کنند. با راهنمایی های این مشاوران شما خواهید توانست از اشتباهات مربوط به بیمه درمانی و مالیات مصون بمانید.

مشخص کردن این که فری لنسر هستید یا کار آفرین

قوانین کشور آلمان برای افراد کار آفرین و فری لنسر متفاوت است. به این دلیل که فری لنسر ها نیازی به ثبت کسب و کار خود در دفتر تجارت محلی ندارند و همچنین مالیات نیز پرداخت نمی کنند.

گرفتن مجوز تجاری (Gewerbeschein)

برای ثبت بیزینس خود باید قبل از اینکه به اداره مالیات مراجعه کنید، مجوز تجاری خود را دریافت کنید که هم می توانید حضوری اقدام کنید و هم به صورت انلاین. مشاغل آزاد و کوچک با درامد کمتر از 22 هزار یورو در اولین سال شروع کار خود و کسب و کار های با درامد کمتر از 50 هزار یورو در سال های بعدی، استثنا هستند و نیازی به دریافت مجوز تجاری نخواهند داشت.

ثبت کسب و کار در اداره مالیات

بعد از گرفتن مجوز تجاری برای کسب و کار، نوبت به ثبت اطلاعات کسب وکار در اداره مالیات می رسد. برای این کار شما باید یک فرم مربوط به اداره مالیات را پر کنید، که برای تکمیل این فرم پیچیده نیاز به کمک و راهنمایی مشاوران مالیاتی خواهید داشت. موارد لازم برای تکمیل این فرم عبارتند از:

  • مجوز تجاری
  • شرح فعالیت تجاری‌
  • حساب بانکی اروپایی
  • شناسه مالیاتی
  • درآمد تخمینی
  • جزئیات حساب‌های بانکی (اگر حساب شما شخصی باشد)
  • گواهی ثبت علامت تجاری
  • هزینه و سود برآورد شده
  • مدارک مورد نیاز

بیمه در مانی

چنان چه شما از قبل بیمه درمانی داشته باشید، باید این موضوع را به شرکت بیمه خود اطلاع دهید. بیمه درمانی برای کسب و کار های خود اشتغالی بیشتر است زیرا کار فرمای شما نیم دیگر آن را پرداخت نمی کند. این پول به صورت ماهانه از حساب شما کسر می شود که در بیمه سلامت عمومی، هزینه این بیمه به درامد شما بستگی دارد. در تجارت خود اشتغالی دریافت بیمه خصوصی منطقی تر است.

برای راه اندازی بیزینس در آلمان متقاضیان باید ویزای خود اشتغالی دریافت کنند

مدارک لازم برای کار آفرینی در کشور آلمان

اولین قدم برای کار آفرینی در کشور آلمان تهیه و تنظیم مدارک می باشد و در صورت کم و کسری در هر کدام از مدارک مورد نیاز، ممکن است انجام کار و دریافت ویزای کار افرینی آلمان به بن بست بخورد. مدارک لازم برای کار آفرینی در این کشور در ادامه اورده شده است:

  • سوابق و رزومه تحصیلی
  • سوابق و رزومه کاری
  • پاسپورت معتبر
  • ارائه یک طرح توجیهی (بیزینس پلن) قوی و معتبر
  • فرم تکمیل شده درخواست جهت بیزینس پلن
  • ارائه گواهی امکان اشتغال برای سنین بالای 40 سال

شرایط دریافت اقامت از طریق کار آفرینی در کشور آلمان

متقاضیان کارآفرینی در آلمان باید در نظر داشته باشند که افراد نمی توانند صرفا از طریق کار آفرینی اقامت این کشور را دریافت کنند. یعنی ابتدا باید از روش های دیگر، اقامت این کشور را داشته باشند و بعد از آن بیزینس پلن یا همان طرح تجاری خود را به اتاق بازرگانی آلمان و کارشناسان اقتصادی آن ارائه دهند. این کارشناسان طرح تجاری شما را از دیدگاه هایی همچون سود آوری، میزان سرمایه و سابقه ای که شما در طرح ارائه شده دارید بررسی می کنند و در صورت قبولی طرح تجاری، شما می توانید به عنوان یک کار آفرین، کار خود را در آلمان آغاز کنید.

آیا می توان از طریق کار آفرینی به اقامت دائم آلمان دست یافت؟

پاسخ به این سوال مثبت می باشد و در نهایت افراد کار آفرین می توانند به اقامت دائم آلمان دست یابند. حال به چگونگی انجام این فرایند می پردازیم. متقاضیانی که از طرق گفته شده بتوانند اقامت خود را از طریق خود اشتغالی دریافت کنند، ابتدا اقامت موقت اخذ می نمایند. بعد از اینکه مدت 3 سال از اقامتشان گذشت و افراد در تجارت و کسب و کار خود موفق بودند، می توانند از طریق اداره امور خارجی ها برای خود و اعضای خانواده شان، درخواست اقامت دائم بدهند. بعد از دادن درخواست، کارت اقامت دائم در آلمان برای این افراد صادر می شود و کار آفرینان می توانند به همراه خانواده خود، در این کشور زندگی کرده و مقیم دائمی آلمان شوند.

همراه نمودن همسر و فرزندان افراد در این کشور، یکی از مزایای این نوع طرح مهاجرتی به حساب می آید. در اقامت از طریق خود اشتغالی، افراد در هنگام انجام امور مربوط به اشتغال خود، می توانند همزمان نسبت به دریافت اقامت همسر و فرزندان زیر 18 سالشان نیز اقدام نمایند. که البته شرط لازم برای دریافت ویزای کارآفرینی آلمان برای خانواده، داشتن تمکن مالی و تامین هزینه های زندگی در کشور آلمان می باشد.

تمام اعضای خانواده افراد از بیمه درمانی برخوردار هستند و همانند دیگر شهروندان آلمان از تمام خدمات و مزایای اجتماعی بهره مند خواهند شد. همسران متقاضیان می توانند به صورت تمام وقت و بدون هیچ محدودیتی در آلمان کار کنند و همچنین فرزندان افراد نیز اجازه دارند به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت هیچ هزینه ای در دانشگاه های این کشور به تحصیل بپردازند.

یکی از اصلی ترین مزایای کار آفرینی در آلمان، گرفتن اقامت خانواده در این کشور می باشد

چگونه یک بیزینس پلن برای کار آفرینی در کشور آلمان ارائه کنیم؟

ارائه یک بیزینس پلن عالی از کسب و کاری که قصد دارید در آلمان راه اندازی کنید، شانس قبولی شما را بالا می برد. زیرا بیزینس پلن یا همان طرح تجاری، توصیف کننده کار شما و هدفتان از کار آفرینی می باشد. از خصوصیات یک بیزینس پلن خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع محصول و خدمات آن
  • مشخص کردن بازار هدف
  • میزان سرمایه
  • هدف از کسب و کار و مسئولیت کلی آن
  • مشخص کردن میزان درآمد، هزینه ها، سودها و زیان ها
  • مشخص نمودن قیمت هر محصول برای فروش یا خرید
  • مشخص نمودن رقیب های کارآفرینی شما
  • نحوه بازاریابی و فروش محصول
  • دسته بندی کارمندان با توجه به گروه های کاری آن ها
  • مشخص نمودن نتیجه کلی

کار آفرینی و ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت در آلمان نوعی کار آفرینی محسوب می شود که می توان گفت بهترین روش سرمایه گذاری در آلمان از طریق همین ثبت شرکت می باشد. از مهمترین ملزومات ثبت شرکت در آلمان، داشتن سرمایه ای در حدود حداقل 25 هزار یورو می باشد که یک دوم این مقدار سرمایه در حساب شرکت قرار می گیرد و یک دوم دیگر آن در بانک می ماند. یکی از مزایای ثبت شرکت در این کشور این است که در این روش دیگر نیازی به ارائه بیزینس پلن پیچیده نخواهد بود و کافی است فقط این طرح دارای توجیه اقتصادی سود آور و خوبی باشد. مراحل ثبت شرکت در آلمان به قرار زیر می باشد:

  • تعیین یک اسم برای شرکت و دریافت تائیدیه آن
  • افتتاح حساب بانکی برای شرکت به عنوان شخص حقوقی
  • تهیه و تنظیم اساس نامه برای شرکت
  • ثبت اسناد مربوطه در اداره ثبت شرکت های آلمان
  • اعلامیه صادر شده از جانب اداره امور تجاری و اقتصادی
  • ثبت نام در اداره مالیات
  • ثبت نام کارمندان

شاخص های تاثیر گذار بر کار آفرینی در کشور آلمان

برخی شرایط و پارامتر ها وجود دارند که بر میزان سود و زیان افراد در کسب و کاری که راه اندازی کرده اند اثر می گذارند. این شاخص های تاثیر گذار بر سرمایه گذاری عبارتند از: نرخ بیکاری، نرخ مالیات بر درامد شخصی، نرخ مالیات بر درامد شرکت ها و نرخ تورم.

نرخ بیکاری

آلمان یکی از قطب های صنعتی اروپا به شمار می رود و نیاز به نیروی کار، همواره در آن وجود دارد. بنابراین نرخ بیکاری در این کشور به شدت پایین می باشد.

نرخ مالیات بر درامد شخصی

بر اساس قوانین آلمان، همه افرادی که در این کشور صاحب شغل هستند وظیفه دارند چند در صد از حقوقی که دریافت می کنند را به عنوان مالیات بر درامد شخصی به دولت آلمان تقبل کنند؛ که معمولا این رقم 45 در صد از کل درامد افراد را شامل می شود.

نرخ مالیات بر درامد شرکت ها

شرکتی که شما تاسیس می کنید علاوه بر درامدی که برای شما دارد، درامدی جدا از آن نیز دارد که بخشی از این میزان درامد را باید تحت عنوان مالیات بر درامد شرکت ها به دولت آلمان پرداخت کنید. این مبلغ معمولا حدود 30 درصد از کل درامد شرکت ها می باشد.

بهترین روش سرمایه گذاری در آلمان، ثبت شرکت می باشد

شرایط سنی برای کار آفرینی در کشور آلمان

برای کارآفرینی در آلمان هیچ گونه محدودیت سنی برای افراد وجود ندارد و متقاضیان با هر سنی می توانند در این کشور به کار آفرینی پرداخته و درخواست ویزای خود اشتغالی بدهند. فقط در صورتی که سن افراد متقاضی بالای 45 سال باشد، باید به دولت کشور آلمان ثابت کنند که تمکن مالی لازم برای تامین هزینه های خود را در زمان بازنشستگی در این کشور دارا می باشند.

استاندارد های سرمایه گذاری در آلمان

وقتی صحبت سرمایه گذاری از طریق کار آفرینی در کشور های خارجی به میان می آید، بررسی برخی موضوعات و پارامتر ها در سرمایه گذاری نیز مطرح می شود. این پارامتر ها عبارتند از: نرخ کنترل فساد، نرخ رشد اقتصادی و نرخ مصادره اموال. در ادامه به بررسی هر یک از این پارامتر ها می پردازیم:

نرخ کنترل فساد

هر چقدر نرخ کنترل فساد پایین تر باشد، قدرت حاکم بر سیستم قضایی کشور نیز بیشتر می شود. اگر نرخ کنترل فساد در دستگاه های قضایی و دولتی پایین باشد، افراد اطمینان بیشتری نسبت به گرفتن حق خود خواهند داشت و در زمان داد خواهی در هر دستگاه قضایی و ارگان دولتی به مشکلی بر نخواهید خورد و اگر حق باشما باشد، به راحتی به حق خود خواهید رسید.

نرخ مصادره اموال

نرخ مصادره اموال به این معنا می باشد که اگر کشور شما با کشور آلمان دچار مشکلات اقتصادی و یا سیاسی شوند، اموال و سرمایه شما در کشور آلمان ایمن خواهد بود و توسط این کشور مصادره نخواهد شد. نرخ مصادره اموال از 1 تا 7 عدد گذاری می شود که عدد این نرخ در آلمان یک می باشد و این یعنی ریسک سرمایه گذاری در آلمان به شدت پایین بوده و شما با خیال راحت می توانید در این کشور سرمایه گذاری کرده و کار آفرینی نمایید.

نرخ رشد اقتصادی

آلمان کشوری صنعتی با اقتصادی رو به پیشرفت است و نرخ رشد اقتصادی در آن مقدار قابل قبولی می باشد. بنا براین از هر لحاظ سرمایه گذاری در آن مقرون به صرفه و موفقیت آمیز خواهد بود و در نتیجه متقاضیانی که قصد دارند در این کشور به کار آفرینی و سرمایه گذاری بپردازند می توانند بدون هیچ گونه نگرانی مشغول به کار شوند.

برای کار آفرینی در کشور آلمان هیچ گونه محدودیت سنی وجود ندارد

کلام آخر

در این مقاله کار آفرینی در آلمان و شرایط و مراحل آن را بررسی کردیم، همچنین گفتیم چگونه می توان با استفاده از کار آفرینی در این کشور اقامت گرفت. برای شروع کارآفرینی در آلمان باید یک حساب بانکی در این کشور داشته باشید که برای این کار لازم است از قبل اقامت آلمان را داشته باشید. همان طور که در این مقاله اشاره شد، کار آفرینی در آلمان به طور مستقیم باعث اقامت این کشور نخواهد شد. اگر شما عزیزان به دنبال دریافت اقامت آلمان از طریق کار آفرینی و سرمایه گذاری در این کشور هستید می توانید به موسسه مهاجرتی آی مهاجرت مراجعه کنید. ما با داشتن متخصصانی خبره و با تجربه، راهنمایی های لازم را جهت اخذ اقامت دائم آلمان از صفر تا صد آن، به شما عزیزان ارائه خواهیم داد و به شما این اطمینان را می دهیم که به هدف خود در این زمینه خواهید رسید.

سوالات متداول

  • آیا کار آفرینی در کشور آلمان سبب می شود افراد اقامت دریافت کنند؟

خیر، صرف کار آفرینی در کشور آلمان سبب اقامت این کشور نخواهد شد.

  • مهم ترین شرط اقامت کار آفرینی در آلمان چیست؟

مهم ترین شرط برای گرفتن اقامت این کشور به عنوان کار آفرین این است که به دولت این کشور ثابت کنید که بیزینس شما تاثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان دارد.

  • مهم ترین چالش کارفرمایان در کار آفرینی کشور آلمان چیست؟

فرایند شروع کسب و کار در این کشور پیچیده و زمان بر می باشد و افراد باید مراحل پیچیده اداری و مالیاتی را طی کنند.

  • چه مشاغلی بیشترین تقاضا را در آلمان دارند؟

رشته فناوری اطلاعات و آی تی بیشترین تقاضا را در این کشور دارد که مشاغلی مانند برنامه نویسی و تجزیه و تحلیل داده ها از زیر مجموعه های این شاخه می باشند.

  • برای ثبت شرکت و کار آفرینی در آلمان چقدر سرمایه مورد نیاز است؟

حداقل 25 هزار یورو لازم است تا بتوان در این کشور شرکت ثبت نمود.

اسکرول به بالا