کشور آلمان از بانفوذترین و قدرتمندترین کشورهای جهان می باشد که به واسطه جاذبه های رفاهی و امنیتی و بالا بودن کیفیت زندگی و تحصیل، سالانه میزبان خیل عظیمی از توریست ها و جهانگردان می باشد. از آن جا که دانشگاه های این کشور در میان برترین دانشگاه های جهان جای دارد، افراد زیادی نه فقط بنا به جاذبه های توریستی و رفاهی که به دلیل ادامه تحصیل در این کشور ابرقدرت جهانی ترک وطن می کنند تا آینده خود را در این کشور بسازند. تحصیل در این کشور امتیازات فراوانی دارد. اما آیا می دانستید اگر دانشجویی در حال تحصیل در آلمان باشد، می تواند با استفاده از ویزای همراه دانشجویی یکی از اعضای خانواده خود را برای زندگی در طول دوره تحصیلی خود به آلمان بیاورد؟ این مقاله که به کمک مشاوران موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد تهیه و تدوین شده است به شرح چگونگی اخذ ویزای همراه دانشجویی، مدارک مورد نیاز در جهت اخذ این ویزا، هزینه اخذ این ویزا، مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای همراه دانشجویی و جزئیات دیگر می پردازد. به منظور آگاهی از موارد دیگر این ویزا با ما همراه باشید.
ویزای همراه دانشجویی در آلمان
به عنوان یک دانشجوی غیر آلمانی که در آلمان تحصیل می کنید، برای مهاجرت به آلمان این اجازه را دارید که اعضای خانواده تان حداقل در طول دوره تحصیل با شما زندگی کنند، اما هر دو طرف باید چند شرط را رعایت کنند.
ویزای آلمان برای تجدید دیدار خانواده چیست؟ ویزای آلمانی برای اعضای خانواده دانشجویان خارجی یک مجوز اقامت است که به شما این اجازه را می دهد که در زمان گذراندن یک دوره تحصیلی بر اساس مجوز اقامت آلمانی Aufenthaltserlaubnis ، اعضای خانواده ی غیر اروپایی شما برای دیدار شما به آلمان بیایند و در کنار شما بمانند.
چه کسی به ویزای تجدید دیدار خانواده نیاز دارد تا در طول تحصیل به شما ملحق شود؟ برای این که در زمان تحصیل در آلمان به عنوان دانشجوی خارجی، خانواده شما بتوانند به شما ملحق شوند، اعضای خانواده ی شما در صورتی واجد شرایط می باشند که تابعیت کشوری خارج از اتحادیه اروپا را داشته باشد. در این صورت قبل از سفر نیاز به ویزای تجدید دیدار دارند که از طریق سفارت آلمان یا کنسولگری مستقر در کشور محل سکونت دریافت می شود.
کدام یک از اعضای خانواده می توانند برای ویزای تجدید دیدار خانواده برای ورود به آلمان اقدام کنند؟ اعضای خانواده شما که در ادامه ذکر می شود واجد شرایط پیوستن به شما در هنگام تحصیل شما در آلمان می باشند. همسر(زن، شوهر)، فرزند خردسال و والدین.
آیا عضو خانواده دانشجوی خارجی می تواند در آلمان کار کند؟ بله. دارندگان ویزای تجدید دیدار خانوادگی آلمان می توانند در صورت داشتن سن قانونی و شرایط لازم برای داشتن شغل و درآمد اقدام کنند.
چه زمانی باید درخواست تمدید مجوز اقامت تجدید دیدار خانواده در آلمان بدهید؟ درخواست مجوز اقامت تجدید دیدار خانواده در آلمان باید حداقل 4-6 هفته قبل از اتمام مدت اقامت موجود تمدید شود.
در نظر داشته باشید که تحصیل پزشکی در آلمان گزینه مناسبی برای دانشجویان بین المللی می باشد.
درخواست ویزای خانوادگی ورود به آلمان از خارج از کشور:
برای ورود به کشور فدرال آلمان به دلایل خانوادگی و به عنوان ویزای اتباع خارجی، باید از اوایل سفر خود هر چه زودتر درخواست ویزای تجدید دیدار خانوادگی برای ورود به آلمان را ارسال کنید. جهت درخواست ویزا از خارج از کشور باید به خدمات کنسولی آلمان در کشور محل اقامت شما مراجعه شود. برای درخواست، باید یک قرار ملاقات رزرو کنید تا بتوانید از طریق سایت رسمی (سیستم رزرو آنلاین) مربوط به خدمات کنسولی در کشور محل اقامت خود اقدام کنید. در روز تعیین وقت ویزا، انتظار می رود که مدارك كامل برای درخواست ویزا را با كیفیت و فرمت مورد نیاز تهیه كنید. به عنوان بخشی از درخواست نامه، درمصاحبه ای قرار می گیرید كه باید به مجموعه ای از سوالات شخصی پاسخ دهید که مرتبط با دلایل درخواست ویزا می باشد. همچنین ممکن است لازم باشد بعد از این تاریخ مدارک اضافی ارائه دهید.
درخواست مجوز اقامت آلمان بر اساس ویزای خانواده در آلمان:
در 3 ماه ابتدایی ورود به آلمان، باید همراه با درخواست اجازه اقامت آلمان، حق اقامت خود را تأیید کنید که این کار توسط درخواست برای مجوز اقامت آلمان صورت می گیرد. این کار باید در اداره امور خارجه آلمان انجام شود، در منطقه ای از آلمان که آدرس دائمی شما در آن قرار دارد. مراحل درخواست اجازه اقامت شامل ارسال مدارک و اسنادی است که قبلاً در مورد دریافت ویزای خانوادگی آلمانی به همراه مدارک تحصیلی برای اقامت فعلی در آلمان ارسال کرده اید.
مدارک مورد نیاز ویزای هراه دانشجویی در آلمان
شرایط پیش نیاز اخذ ویزای خانوادگی آلمان
برای آن که واجد شرایط آوردن اعضای خانواده خود به آلمان شوید، در حالی که به عنوان فردی خارجی تحصیل می کنید باید شرایط اساسی زیر را رعایت نمایید:
- داشتن توانایی مالی جهت زندگی: شما باید منابع مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی خود و هر یک از بستگان وابسته به خود را داشته باشید. این منبع مالی باید کل دوره اقامت شما در آلمان را پوشش دهد و نباید به بودجه عمومی آلمان تکیه نمایید.
- محل زندگی مناسب: اگر نمی توانید در آلمان محل مناسبی برای خود و هر یک از اعضای خانواده خود فراهم نمایید، نمی توانید بستگان خود را به همراه بیاورید.
- شرط ازدواج: قبل از گرفتن ویزای دانشجویی آلمان، باید با همسرتان ازدواج کرده باشید.
- شرط سنی: شما و شریک عاطفی شما به هنگام درخواست ویزای خانوادگی باید حداقل 18 سال سن داشته باشید.در صورتی که والدین شما برای پیوستن به شما درخواست ویزای پیوستن به خانواده بدهند، باید فردی باشید که نیاز به مراقبت داشته باشید. اگر فرزند شما به دنبال پیوستن به شما در آلمان است، نباید بیش از 16 سال سن داشته باشد. اگر فرزند شما 16 ساله باشد، برای آنکه آسان تر به شما بپیوند باید مهارت کافی در زمینه زبان آلمانی داشته باشد.
- شرایط زبان: اگر همسر شما مدرک مناسب زبان آلمانی نداشته باشند( حداقل سطح A1 CEFR) همسر شما نمی تواند درخواست ویزای اتحاد خانوادگی بدهد. کودک 16 ،18 ساله در صورت داشتن مدرک آلمانی با حداقل سطح C1 CEFR می تواند به شما بپیوندد.
- وابستگی: والدین شما فقط در صورتی می توانند به شما بپیوندند که در دوران تحصیل نیاز به مراقبت از سوی آن ها به عنوان فردی خردسال داشته باشید. از طرف دیگر، نباید خانواده شما در آلمان از یکدیگر جدا شده باشند و باید قصد داشته باشند جدا از شما در خانه ای در آلمان زندگی کنند.
- دوره اقامت: بستگان شما فقط در صورت داشتن اجازه اقامت آلمان برای دوره تحصیلی حداقل 1 ساله می توانند به شما بپیوندند.
- وضعیت مدنی: کودکی که هنگام تحصیل در آلمان به شما می پیوندد نباید مزدوج، طلاق گرفته یا بیوه باشد.
- حق حضانت: سرپرستی فرزندی که به شما می پیوندد را خود شما باید به عهده داشته باشید.
مدت زمان انتظار برای دریافت ویزای همراه دانشجویی در آلمان
دانشجویان یا محققان بین المللی که به همراه خانواده خود و یا شریک خود به آلمان می روند و ممکن است بخواهد در این کشور تحصیل کند، دکترا بگیرند یا در طول مدت اقامت خود کار در آلمان انجام دهند، باید اطلاعات مربوط به این بخش را در هنگام کسب آمادگی های لازم برای ورود به برلین جمع آوری کنند.
ورود به آلمان: دانشجویان و محققان بین المللی می توانند همسر و فرزندانشان را با خود به آلمان ببرند.
شرایط: اتباع خارج از اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا (EEA) باید مدارک تمکن مالی و محل اسکان مناسب برای خانواده خود را ارائه دهند. به عنوان یک قاعده کلی، یک خانواده (به عنوان مثال 2 بزرگسال و 1 فرزند) حداقل به 50 متر مربع فضای زندگی نیاز دارند و همه اعضای خانواده باید بیمه درمانی داشته باشند.
مدت زمان فرایند ویزا خانواده آلمان چقدر است؟ حداقل 3 ماه زمان لازم است ویزای ورود Family Reunion آلمان بررسی شود.
هزینه ویزای همراه دانشجویی در آلمان
هزینه ی ارائه درخواست ویزای آلمان برای اعضای خانواده :
جهت ارائه درخواست ویزای پیوستن به خانواده باید 75 یورو به ازای افراد بزرگسال و 37.5 یورو برای کودکان پرداخت نمایند
هزینه درخواست اولیه اجازه اقامت به منظور پیوستن به خانواده 56 تا 100 یورو برای بزرگسالان و 28-50 یورو برای کودکان و 28.8 یورو برای اعضای ترکی می باشد .تمدید ویزای پیوستن به خانواده در آلمان 49 تا 96 یورو برای بزرگسالان، 24.5 تا 48 یورو برای افراد خردسال و 23.8 یورو برای شهروندان ترکی هزینه در بر دارد .
مدارک مورد نیاز برای کودکان جهت دریافت ویزای همراه دانشجویی آلمان
مدارک مورد نیاز برای فرزند شما:
- اثبات رابطه شما با فرزندتان؛
- شناسنامه كامل (براي كودك خردسال)؛
- گواهی حضانت؛
- گواهی دادگاه که شما را به عنوان سرپرست قانونی معرفی می کند؛
- شماره ثبت بیمارستان محل تولد فرزندتان (در صورت وجود)؛
اثبات حق حضانت نسبت به فرزندتان که این مورد فقط در صورتی اعمال می شود که فرزند زیر سن قانونی شما به تنهایی به شما ملحق شود، در حالی که والد دیگر در کشور خود باقی می ماند؛گواهی دادگاه که نشان دهد شما به تنهایی حق حضانت فرزندتان را دارید (اگر از پدر یا مادر فرزند خود طلاق گرفته اید)؛
- دستور حضانت در حكم طلاق؛
- حکم حضانت؛
- گواهی تشخیص والد؛
- نامه رضایت والدی که در کشور وطن باقی مانده است (اگر هنوز مزدوج هستید )؛
- شواهد مبنی بر رضایت والد دیگر از پیوستن فرزندتان به شما؛
- رضایت نامه والد در مورد درخواست ویزای فرزندتان برای پیوستن به شما (امضا شده توسط شما)؛
- گواهی سن بلوغ فرزندتان؛ این گواهی باید از مدرسه فعلی فرزندی که می خواهد به شما بپوندد 14 روز زودتر از تاریخ درخواست ویزا گرفته شود؛
- گواهینامه های تحصیلی فرزندتان؛
- سوابق مهد کودک فرزندتان؛
- نام ها و اطلاعات تماس موسسات آموزشی که فرزندتان در آن ها حضور داشته است؛
- اثبات ارتباط شما با والد دیگر فرزندتان.
این شواهد باید نشان دهند که رابطه فعلی شما با والد دیگر فرزند در حال پیوستن به شما چگونه است. با ارائه هر یک از موارد زیر:
- گواهی ازدواج معتبر؛
- گواهی مشارکت معتبر؛
- رای دادگاه و حكم طلاق؛
- اثبات فوت والد دیگر فرزند شما (در صورت وجود)؛
- گواهی فوت شریک سابق شما.
- اثبات مهارت در زبان آلمانی در سطح حداقل C1 (برای کودک 16-18 ساله)؛
- گواهی زبان آلمانی که نشان می دهد دانش زبان آلمانی فرزند شما در سطح C1 بالاتر از CEFR می باشد؛
- عکس های قدیمی از شما و فرزندتان و همچنین کل خانواده (در صورت لزوم)؛
- نام و اطلاعات تماس اعضای خانواده باقی مانده فرزند شما در کشور وطن.
- مدارک لازم برای پدر و مادر جهت دریافت ویزای همراه دانشجویی در آلمان
مدارک مورد نیاز والد شما :
- شواهد مبنی بر رابطه ی والدین شما،
- تمام صفحات شناسنامه،
- گواهی فرزند خواندگی،
- اثبات رابطه والد و فرزند،
- تصدیق گواهی پدر یا مادر،
- گواهی ازدواج والدین،
- شواهد حق حضانت والدین( در صورتی که والدین شما از یکدیگر جدا شده باشند). ارائه یکی از مدارک زیر:
- شواهد حق حضانت مشترک،
- شواهد حق حضانت تک نفره،
- اسناد تایید کننده ی هویت والدی که می خواهد به شما بپیوندد،
- شناسنامه ی والدی که می خواهد با شما همراه شود،
- گواهی اجازه نامه والد شما،
- گواهی اتمام تحصیل والد خود،
شواهد اقامت والدین در کشور اصلی شما( در صورت امکان). یکی از مدارک زیر:
- کارت شناسایی معتبر،
- کارت شناسایی رای دهنده،
تمام اسنادی که به زبانی غیر از آلمانی هستند باید به زبان آلمانی ترجمه شوند و اپوستایل یا تاییدیه صحت داشته باشند.اسنادی که برای ارائه ی درخواست ویزای پیوستن به خانواده در آلمان فرستاده می شوند معمولا باید وارد فرایند اعتبار سنجی شوند که معمولا 6 تا 8 هفته زمان می برد. این فرایند توسط اجازه فرد خارجی در آلمان انجام می گیرد.
مدارک لازم برای همسر جهت دریافت ویزای دانشجویی آلمان
مدارک لازم برای همسر شما:
- مدارک ازدواج پیشین شما / شریک زندگی شما (در صورت وجود)،
- رای و حکم طلاق،
- اثبات رابطه با شریک زندگی خود،
- گواهی ازدواج (در صورت داشتن همسر)،
- گواهی مشارکت،
- گواهی های مدرک دانشگاهی شریک زندگی خود (در صورت وجود)،
- اسناد اضافی اثبات هویت و سن شریک زندگی خود،
- شناسنامه شریک زندگی خود،
- گواهی بلوغ،
- گواهی اتمام مدرسه،
- اثبات مهارت زبان آلمانی (A1 سطح بالاتر CEFR)،
- مدرک Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1،
- مدرک telc Deutch A1،
- سایر گواهینامه های شناخته شده زبان آلمانی،
- اثبات اقامت شریک زندگی شما در کشور وطن. هر یک از موارد زیر:
- شناسنامه معتبر ملی،
- شناسه رای دهنده،
- عکس های ازدواج و تصاویر خانوادگی قدیمی که شما و شریک زندگیتان در آنجا حضور دارید (در صورت لزوم)،
- مدارک فرزند شریک زندگی شما (اگر شریک زندگی شما فرزندی دارد که قصد ندارد با وی در آلمان همراه شود)،
- شناسنامه فرزند همسرتان،
- بیانیه مربوط به سن این فرزند و اطلاعات تماس والدی دیگر،
کارشناسان و مشاوران موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد در شعبه های تهران و شیراز با آگاهی از آخرین قوانین حقوقی و مهاجرت تحصیلی و شغلی، بهترین گزینه ممکن و مناسب مهاجرتی را به شما ارائه می دهند. وکلای مجرب و زبده این موسسه از ابتدای تشکیل پرونده مهاجرتی تا رسیدن به مقصد در کنار دانشجویان در پی تحصیل و دانش اندوزی خواهند بود تا این مسیر سخت و ناهموار را سهل و هموار سازند. با اطمینان به موسسه برتر مهاجرتی در جنوب کشور قدم هایتان را محکم بردارید. با ما در تماس باشید.
سوالات متداول در مورد ویزای همراه دانشجویی در آلمان
1- آیا دانشجویان در آلمان می توانند همسرشان را به همراه خود ببرند؟
بله، کشور آلمان به شما اجازه می دهد که همسرتان را در حین تحصیل با خود به آلمان ببرید.
2- چه مدت می توانم اعضای خانواده را با ویزای دانشجویی خود به آلمان ببرم؟
شما می توانید حداقل در طول مدت تحصیل اعضای خانواده خود را تحت عنوان ویزای دانشجوییتان با خود به آلمان ببرید.
3- چه کسانی را می توانم تحت عنوان ویزای همراه دانشجویی با خود ببرم؟
شما می توانید والدین، همسر و یا فرزندان زیر 18 سال را تحت عنوان ویزای دانشجویی با خود به آلمان ببرید.
4- آیا اعضای خانواده دانشجو در آلمان می توانند کار کنند؟
بله، کسانی که تحت عنوان ویزای همراه دانشجویی به آلمان آمده اند، در صورتیکه شرایط لازم را داشته باشند، می توانند در آلمان کار کنند.
5- آیا کشور آلمان ویزای همراه دانشجویی را همزمان ارائه می دهد؟
امکان دریافت ویزای همراه دانشجویی آلمان به طور همزمان وجود دارد؛ اما بهتر است برای افزایش شانس دریافت ویزای خود به طور همزمان اقدام نکنید.
6- مدارک مورد نیاز همسر برای دریافت ویزای همراه دانشجویی چیست؟
مدارکی که همسر فرد تحت عنوان ویزای دانشجویی آلمان باید ارائه دهد، عبارتند از: سند ازدواج، مدارک هویتی، پشتیبانی مالی، محل زندگی و غیره
7- آیا خانواده فرد برای دریافت ویزای همراه دانشجویی باید به زبان آلمان تسلط داشته باشد؟
خانواده متقاضی ویزای همراه دانشجویی ملزم به تسلط به زبان آلمانی نیستند، اما بهتر است آشنایی به این زبان داشته باشند.
8- هزینه دریافت ویزای همراه دانشجویی آلمان چقدر است؟
هزینه دریافت ویزای همراه دانشجویی آلمان برای هر فرد بزرگسال حدود 75 یورو و کودکان 37 یورو می باشد.
9- آیا خانواده متقاضی می توانند تحت عنوان ویزای همراه دانشجویی به کشور های دیگر اروپا سفر کنند؟
بله، خانواده متقاضی می توانند تحت عنوان ویزای همراه دانشجویی به سایر کشور های دیگر اتحادیه اروپا بدون نیاز به دریافت ویزا سفر کنند.
10- آیا می توانم ویزای همراه دانشجویی را به ویزای دیگری تبدیل کنم؟
بله، شما می توانید وضعیت ویزای همراه دانشجویی خود را در آلمان تغییر دهید.
11- آیا برای تغییر ویزای همراه دانشجویی خود نیاز به خروج از آلمان دارم؟
خیر، برای تغییر ویزای همراه دانشجویی خود نیازی به خروج از کشور آلمان ندارید و می توانید درخواست خود را در داخل کشور آلمان دهید.
نظرات کاربران
سلام میخواستم بدونم اگر دانشجویی بورسیه تحصیلی از المان گرفته باشه و برای تحصیل بخواد به اونجا بره میتونه برای همسرش هم ویزا بگیره؟ اگر میتونه مدت زمانش چقدر طول میکشه؟ ( همسر به زبان المانی هم مسلط باشه)
با سلام
بله میتوانید درخواست ویزای همراه دهید. منظورتان از زمان متوجه نشدم.
منظورم اینه که چقدر بعد از ویزا به دانشجو به همسرش ویزا میدن اخه بعضی کشورا همزمان ویزا میدن
سلام روزتون بخیر
بهتر است حداقل 3-4 ماه بعد اقدام نمایید.
کسی که با ویزای همراه به آلمان میره چه زمانی میتونه برای خودش اقامت بگیره؟ و از چه امکاناتی تو آلمان برخوردار هست؟ مثلا کسی که به عنوان همراه رفته بیمه میشه،؟
با سلام و احترام
افرادی که به آلمان می روند فرقی نمی کند به چه روشی رفته باشند، باید بیمه درمانی داشته باشند. فرد می تواند تحصیل و یا شروع بع کار کند و ویزای خود را تغییر دهد و برای اخذ اقامت اقدام نماید.
سلام وقت بخیر
برای پیوست همسر آیا تمکن مالی هم نیازه?
چقدر تمکن مالی باید داشت؟
سلام روزتون بخیر
بستگی به شرایط مالی و اقتصادی همسر شما در آلمان دارد که به طور دقیق بررسی می شود.
دیدگاهتان را با ما در میان بزارید